kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çalışma Bakanlığı'nda bir koltuğa üç başkan

Yeni Haber
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nda üç başkan bir koltukta oturuyor. Görevden alınan ve yargı kararıyla geri dönen iki başkanı Mehmet Arslan Yılmaz ve Mehmet Tekinarslan ile Çalışma Bakanı Faruk Çelik tarafından atanan Sıddık Topaloğlu, her gün işe gelerek mesaisine başlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı eski adı Araştırma Planlama Koordinasyon Başkanlığı (APK), yeni adı ise Strateji Geliştirme Başkanlığı'nda tam üç başkan var. Eski Bakan Murat Başesgioğlu tarafından başkanlığa getirilen Mehmet Arslan Yılmaz 2005 yılının sonlarında görevden alındı, yerine ise Mehmet Tekinarslan atandı.

Kendisine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle başkanlıktan alınmasını yargıya taşıyan Yılmaz, Kasım 2007'de mahkeme kararıyla Başkanlığa yeniden döndü ve Tekinarslan'ın yaklaşık bir yıl oturduğu koltuğunu geri aldı. Ardından Tekinarslan yargıya başvurdu ve o da göreve iade kararı aldı.

Çalışma Bakanlığı, Tekinarslan'ın dönüş kararına itiraz ederek temyize götürdü. Ancak fiilen başkanlık statüsü devam ediyor.

Mahkeme kararıyla tekrar göreve dönen ve koltuğa oturan Yılmaz bu sefer Şubat'ta çıkarılan kararname ile Kıbrıs'a gönderildi, yerine de İzmir'den Sıddık Topaloğlu atandı. Yılmaz'ın atamasını Danıştay, "Üst görevlerde yurt dışına gidecekler sınavsız gidemez" gerekçesiyle durdurması üzerine Yılmaz tekrar görevine döndü. Bakanlığın üç atama yaptığı başkanlığa, üç başkan günlük mesaisine gidip geliyor. Başkanlık görevini ise Yılmaz sürdürüyor. Diğer başkanlar ise kurumda kendilerine tahsis edilen odalarda akıbetlerinin nasıl olacağını bekliyor.

YILMAZ İÇİN TBMM'DE ÖZEL KARARNAME ÇIKARILIYOR

Bakanlığın, yaklaşık 30 yıldır bakanlıkta çeşitli görevlerde bulunan ve son 5 yıldır başkanlık yapan Yılmaz'ın Kıbrıs'a gönderilmesi için kanunda değişiklik yapmak için çalışmalara başladığı öğrenildi. Çalışma Bakanlığı'nın geçtiğimiz ay komisyondan geçirttiği, "Sınavsız yurt dışına gider" şeklinde değiştirilen kanun değişikliği TBMM'nin gündemine 72. sıradan alındı. Yasanın önümüzdeki ay kabul edilmesi halinde Yılmaz KKTC'ye gönderilecek ve görevi İzmir'den gelen Topaloğlu devralacak. Bu sefer de mahkeme kararıyla göreve dönen, bakanlığın temyiz başvurusu yaptığı diğer başkan adayı Tekinarslan, temyiz başvurusu lehine sonuçlanırsa koltuğa oturacak.

ÇALIŞANLAR HER ÜÇ BAŞKANA DA "GÜNAYDIN BAŞKANIM' DİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Strateji Geliştirme Başkanlığı'nda çalışan personel her üç başkana da koridorlarda karşılaştığında, "Günaydın başkanım, iyi akşamlar başkanım' diyor. Her gün düzenli olarak işe gelip giden ve sözkonusu yasanın TBMM'de kabul edilip yasalaşana kadar başkanlık koltuğunda oturacak olan Yılmaz'a ulaştık. Yılmaz ANKA'nın sorularını, "devlet memuru' olduğu gerekçesiyle geri çevirirken, durumun bu hale gelmesinden dolayı üzgün olan üç başkan da konuşmaktan kaçınıyor.

(ANKA)