kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Paksüt şikayetçi olmadı

Yeni Haber
Eşiyle Kavaklıdere Tenis Klübü'ne yemeğe giderken aracının takip edildiğinden ve dinlenildiğinden kuşkulanan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün dinlenmediğine ve takip edilmediğine ikna olduğu için "şikayetçi' olmadığı iddia edildi.

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, olay yerinde bulunan araçta dinleme cihazı bulunmadığını ve Paksüt'ün de buna ikna olduğu için şikayetçi olmadığını belirterek, "Türk polisinde dinleme cihazı bulunan araç yok" diye konuştu.

Yargı çevreleri, Paksüt'ün şikayetçi olmasına gerek kalmadan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın re'sen soruşturma başlatabileceğini belirterek, "Emniyet'e ait olduğu tespit edilen bir aracın üst düzey bir devlet görevlisini dinlediği ve iddiası çok vahim bir durum. Savcılık, bu konuda re'sen soruşturma başlatmalı" değerlendirmesinde bulundu.

OLAY NASIL ORTAYA ÇIKTI?


Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt, eşi Ferda Paksüt'le birlikte makam aracıyla Ankara Kavaklıdere Tenis Kulübü'nde yemeğe gitti. Bu sırada Ford Connect marka bir araç tarafından takip edildiğinden kuşkulanarak aracını durdurdu. Kendisini izlediğinden ve dinlediğinden şüphelendiği aracı da durdurdu. Paksüt, çevrede bulunan bir asayiş polisinden yardım istedi. Paksüt, polise, takip edildiğini ve dinlenildiğini belirterek, aracın arka kısmını açmasını istedi.

Asayiş polisinin bu yönde bir yetkisinin olmadığını söylemesi üzerine araca yaklaşan Paksüt, camların siyah filmli olması nedeniyle içeriyi göremedi. Bu sırada polis, Paksüt'e, aracın emniyete ait olabileceği bilgisini verdi. Bunun üzerine aracın şoför mahalline gelen Paksüt, buradaki kişiye, "Siz ne iş yapıyorsunuz?" diye sordu. "Söyleyemem" yanıtını alması üzerine Paksüt ile araçtakiler arasında tartışma yaşandı. Tartışmaya Tenis Kulübü'nün korumaları ile Paksüt'ün koruma polisi de karıştı.

Paksüt, bunun üzerine Yılmaz'ı aradı. Tenis Kulübü'ne gelen Yılmaz, Paksüt'e aracın Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi'ne ait olduğunu ve bir uyuşturucu operasyonunu takip için göreve çıktığını anlattı. Paksüt'ün takip edilmesinin ya da dinlenmesinin söz konusu olmadığını anlatan Yılmaz, uyuşturucu operasyonunun sürdüğünü söyledi.

(ANKA)