kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ezogelin pilavı

Bir tencereye tereyağı, sıvıyağ ve şehriyeyi koyup, 5 dakika kavurun. Yıkanmış pirinç ve bulguru da ilave edip, kısık ateşte 5 dakika daha kavurun. İnce kıyılmış pırasayı, domatesi, yeşil biberi ve kırmızıbiberi ekleyip, 1-2 kere daha çevirin. Su ve et suyu karışımını da ilave edin. Kaynayınca ateşi kısarak 20 dakika pişirin. Üstüne ince kıydığınız maydanozu ve karabiberi serperek servis yapın.

Malzemeler
*
1 su bardağı arpa şehriye
* 1 su bardağı pirinç
* 1 su bardağı bulgur
* 1 adet pırasa
* 1 adet yeşil biber
* 1 adet kırmızıbiber
* 1/2 demet maydanoz
* 2 adet domates
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 3.5 su bardağı su ve et suyu karışımı
* Tuz
*Karabiber