kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Amerikalı profesörden ilginç yaklaşım

Yeni Haber
Amerika California Üniversitesi Din Bilimleri öğretim üyesi Prof. Dr. Audrey Ward, dünyadaki huzur ve barış için Fethullah Gülen'in fikir ve görüşlerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Üniversitede öğretim üyeliği yanında California'daki kiliselerde vaaz ettiğini belirten bayan Audrey Ward, Fethullah Gülen'le hiç yüz yüze görüşmemesine rağmen, İngilizce basılan tüm eserlerini okuduğunu söyledi. 10 günlük Türkiye'ye Anadolu turu gezisine gelen 11 akademisyen, din adamı, papaz, emekli yargıç ve magazin dergisi yazarı Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Kültürler Arası Diyalog Merkezi(MAKDİM)'i ziyaret etti. Ziyarette MAKDİM Başkanı Mesut Bişkin Amerikalı konuklara dünyaca ünlü turizm şehri hakkında bilgi verdi. Manavgat Şelalesi ve Side Antik Kent'i gezen Amerikalı misafirler, Türk-Amerikan dostluğunu pekiştirmek için kendilerini evlerinde ağırlayan Türk dostlarını California'ya davet etti.

MAKDİM'de gezi programıyla ilgili bir konuşma yapan Prof. Dr. Audrey Ward, Fethullah Gülen'in eserlerinden öğrendiği başkaları için yaşama, fedakârlıkta bulunma ve ihtiyaç sahibine elini uzatma, misafirini en güzel şekilde ağırlama kültürünün Türklerin genlerinde var olduğunu gözlemlediğini söyledi. Uluslararası ilişkiler alanında saygınlığı olan Foreign Policy dergisinin 'yaşayan en büyük 100 entelektüel' arasında Fethullah Gülen'inde yer almasından mutluluk duyduğunu belirten Ward, Gülen'in engin din bilgisi ve dünya insanlığına verdiği mesajla tam bir entelektüel olduğunu ifade etti. Ward, "Bütün ilahi dinlerin özünde sevgi ve barış vardır. İlahi dinlerin babası Hz. İbrahim'dir. Gülen'in eserlerini okuyunca dünya insanlığına bakış açım değişti. Gülen'in yazılarında evrensel sevgi kuşatması var. Dünya insanlarının birlikte huzur ve barış içinde yaşaması için Fethullah Gülen'in fikirlerine ihtiyacı var. Gülen'in, fikir ve görüşleri insan merkezli olduğu için her yazısını okuyunca gelecek adına ümit var oluyor ve ruhum gençleşiyor." diye konuştu.