kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Abdüllatif Şener'i kızdıran soru

Yeni Haber
Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) hazırlanan ve yerel televizyondan canlı olarak yayınlanan programda, salonda bulanan bir avukatın kendisine yönelttiği soruya kızdı.

Şener, AİBÜ'nün hazırladığı, yerel Köroğlu Televizyonu'ndan canlı olarak 'Üniversiteniz' adlı programa katıldı.

Programda salonda bulanan ve Bolu Barosu avukatlarından Yüksel Gültekin'in, "Ak Parti'nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu şu günlerde, enerjinizi partinin kapanmaması için harcamanız gerekmez mi?" sorusu Şener'i kızdırdı.

Soruyu yöneltenin partinin kuruluş aşamasında hiçbir çile çekmediğini belirten Şener, "Muhtemeldir ki partinin kuruluş aşamasında Ak Parti'ye karşı olmuş, daha sonra parti iktidara geldikten sonra Ak Parti'nin içerisine girmiş, iktidardan olma, iktidardan yana olmak bazı imkânlar getirdiği için bu coşkuyla savunma tutkusuna girmiş biri" diye tepki gösterdi.

Eski Devlet Bakanı Şener, Ak Parti'nin kuruluşunda kimlerin destek verdiğini, kimlerin destek vermediğini, kimlerin kuruluşunu engellemek için çaba harcadığını yakından izlediğini kaydetti.

Partinin kuruluşu sıkıntısını yaşadığını, bir partinin kuruluşunun ne demek olduğunu bildiğini kaydeden Şener, sözlerine şöyle devam etti: "İl il dolaştım. Şuanda Ak Partililerin cebinde ve kütüphanelerine koydukları Ak Parti programını ben hazırladım. Gece gündüz her cümleyi her kelimeyi tartım. Sıkıntısını çilesini ve zorluklarını yaşadım. Ama nedense bu dönemlerde bu oluşumu boğmaya yok etmeye engellemeye çalışanlar sonradan kraldan fazla kralcı kesilmeye başladılar. Samimi değiller. Yani Ak Parti kötüye gittiği zamanda en fazla yine bu düşüncede olanlar karşı koyacaklardır."

Şener, ilke insanı olduğunu, bu ilkenin mücadelesini verdiğine işaret ederek, "Benim için şu parti bu parti önemli değil benim için bu ülke önemlidir. Benim için bu ülkede yaşayan 70 milyon insanın bugünü ve yarını önemlidir." dedi.

Partilerin Türkiye'nin mutluluğu için var olduğunu belirten Şener, şöyle devam etti: "Bunu birbirinden ayırt etmeden durumları değerlendirmeye kalkarsanız, değer yargılarını koymaya kalkarsanız, bu ne insanice bir şey olur, ne de normal düşünen, sorumluluk duygusuna sahip bir insanı bir şey olur."

Televizyon televizyon dolaştığı yönündeki soruya da Şener, "Doğru televizyon televizyon çıkıyorum, konuşuyorum yeni mi konuşuyorum. Ben 5 yıldır hükümetteyken de konuşuyordum, Başbakan yardımcısı olarakta konuşuyordum, şimdi de konuşuyorum. Benim çizgimde bir değişiklik yok. Ve bana bakanlar çizgimin net ve düzgün olduğunu görürler. Menfaat çıkar ilişkileri içerisinde söyleyeceğim sözü eğmeyeceğimi ve bükmeyeceğimi bilirler. Eğer bu ülkenin çıkarı için bir şeyler söylemem gerekirse, dün hükümetteyken de söyledim bugünde söylerim." diye yanıtladı.

Eski Devlet Bakanı Şener, söylediklerinin hiçbirinin ülkeye ve Ak Parti'ye zararı olmadığı, faydası olduğunu ifade etti.

Şener, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ekonomiyle ilgili gidişatın kötü sinyaller vermeye başladığı andan itibaren dedim ki bunun gözden geçirilmesi lazım. Seçim heyecanıdır, yeni bir süreçtir bir rehavet ortamına girilmemesi lazım? Bunun Ak Parti'ye bir zararı yok bu ülkeye de zararı yok. Benzer şeyleri hükümetteyken de söyledim. Bakanlık görevimi bırakmadan 2 yıl önce yani başbakan yardımcısıyken kabinede başbakanın yanında otururken deSöylediklerim gazetelere manşet oldu. Hizmet sektörlerinin yabancılaşmasının Türkiye'yi nereye götüreceğini o dönemde söyledim. Niçin söyledim daha henüz hizmet sektörleri yabancılaşmaya başlamamıştı."

Abdullatif Şener, "Türkiye'de hiçbir iktisatçı, iktisat uzmanı, köşe yazarı bu konuyu tartışmazken, konuşmazken, Türkiye'nin yeni bir döneme yeni bir sürece gireceğini söyledim. Toplumsal baskının oluşması, iktisat uzmanlarının yen bir platform oluşturmalarını arzu ettiğim için dikkat çektim. Ülkem adına bu ülkenin geleceği adına yaptım."

Şener, söylediklerinden Türkiye'nin ya da her hangi bir partinin aleyhine olan bir söz olmadığını belirterek, "Kimsenin bulabileceği tek bir cümle yoktur. Hodri meydan. Aleyhe olan bir şey olsun. Mümkün değil." dedi.

CİHAN