kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yanan bebek hastane hastane dolaştırıldı!

Yeni Haber
Üzerine kaza neticesi kaynar su dökülmesi sonucu yanan 8 aylık Rabia Karagöz isimli bebek, 6 saat boyunca hastane hastane dolaştırıldı. Götürüldüğü 4 hastaneye de kabul edilmeyen Rabia bebek sonunda bir özel hastanede yoğun bakıma alındı. Yaşanan olayla perişen olan aile, hastanelere tepki gösterdi. Güçlükle ayakta duran anneyi yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Geçtiğimiz günlerde Adana'da yaşanan ve vücudu yanan birçocuğun acil serviste uzun süre bekletilmesi olayına benzer bir olay da, İstanbul ve Kocaeli'nde yaşandı.

Gebze'de ikamet eden Özal ve Sevil Karagöz'ün 8 aylık kızları Rabia, kaza sonucu üzerine dökülen kaynar suyla yandı. İddialara göre baba Karagöz'ün işte bulunduğu saat 18:30 sularında meydana gelen olayda, acılar içinde ağlayan bebeğini alan anne Sevil Karagöz, komşularının yardımıyla minik Rabia'yı önce Darıca Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada Rabia'ya ilk müdahale yapılırken hastane Rabia bebeği Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne gönderdi. Vücudunda yanıklar bulunan Rabia'nın kabul edilemeyeceğini öğrenen aile bu kez Derince Devlet Hastanesi'nin yolunu tuttu. İddiaya göre burası da acılar içerisindeki Rabia'yı kabul etmedi. Rabia'yı taşıyan ambulans, hastaneden gelen telefonla tekrar Darıca Devlet Hastanesi'ne götürülürken kendilerini arayan hastane yetkilileri, yaralı Rabia'nın Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmesini istedi. Bunun üzerine Karagöz ailesi, minik Rabiayı Kartal Eğitim ve Araştırma Hasatanesi'ne getirdi. Belli bir süre burada kalan Karagöz ailesi, hastane yetkililerinin haberiyle adeta yıkıldı. Havale geçiren ve durumu gittikçe kötüleşen Rabia bebeği yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için burası da kabul etmedi. Bu sırada aile, hastane görevlilerinin basına konuştukları için kendilerine tepki gösterdiğini ileri sürdü.

Hastane görevlileri, acil servis önünde görüntü almaya çalışan basın mensuplarını de engellemeye çalıştı.
Uzun bekleyişin ardından 112 ambulansı hastaneye ulaştı. Rabia'nın Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ayrılırken ambulansa konulması sırasında anne Sevil Karagöz, acı içinde gözyaşı dökerken güçlükle ayakta durabildi. Üzgün anne ağlayarak yakınlarına sarılıp ayakta durmaya çalıştı. Hasta yakınları, hastane yetkililerinin vurdumduymaz davrandıklarını söyleyerek tepki gösterdi. Ambulansa konulan minik Rabia, son olarak özel bir hastaneye getirilerek yoğun bakıma alındı. 6 saat hastane hastane dolaşan 8 aylık minik kız, götürüldüğü beşinci hastanede yoğun bakıma alınmış oldu.

Özel hastanede yoğun bakıma alınan Rabia'nın yakınları hastane önünde endişeli şekilde sabaha kazdar bekledi. Anne Sevil Karagöz ise hastane lobisinde koltukların üzerinde ağlayarak bekleyişini sürdürdü. Acılı baba Özal Karagöz, Adana'da yaşanan olayı gördüğünde çok üzüldüğünü ve bu olayın benzerinin kendi başlarına geldiğini söyledi. 6 saat boyunca 5 hastane dolaştıklarını belirten Karagöz, hastane yetkililerine tepki gösterdi. Karagöz'ün yakınları ve komşuları da duruma tepki göstererek yetkililerin gerekeni yapmasını istedi.

CİHAN