kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sigara yasağı 6 gün sonra başlıyor VİDEO

Yeni Haber
Türkiye'de 17 milyon sigara tiryakisi bulunuyor. Tütüne harcanan para ise 10 milyar dolar bütçesi olan Sağlık Bakanlığı'nın çok üzerinde. Tiryakiler bir yılda 15 milyar doları havaya üflüyor.


*SİGARA YASAĞIYLA İLGİLİ VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Maddi kayıpların yanında yılda 100 binin üzerinde vatandaş sigaraya bağlı hastalıklar yüzünden erkenden hayatını kaybediyor.

İşte böyle karamsar bir istatiğin ortaya çıktığı Türkiye'de kapalı alanlarda sigara içme yasağı 19 Mayıs'ta uygulanmaya başlanacak. Yasa kapalı alanlarda sigara içme yasağının yanı sıra sigara bıraktırma amaçlı çeşitli yasaklar da içeriyor.

Yere izmarit atanlara zabıta ya da polis 23 YTL ceza kesebilecek. Resmi kurumlarda ise kapalı alanlarda sigara içenlere kurum amiri ceza verecek.

Sinema filmleri ve diziler de sigara kontrolünden geçecek. RTÜK ile yapılan görüşmeler neticesinde özellikle eski sinema filmlerindeki sigara görüntülerinin yapılacak kontrollerin ardından buzlanması sağlanacak.

Kapalı alanlarda sigara yasağının uygulanmasına sayılı günler kala milletvekillerine sigara içme alışkanlıkları konusunda bir anket yapıldı.
Ankete göre milletvekillerinin yüzde 26'sı sigara içiyor.

CİHAN