kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan Erdoğan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu heyetini Başbakanlık Merkez Bina’da kabul etti.

Özürlüye pozitif ayrımcılık

AA
Özürlüler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Konfederasyonu heyetini kabul eden Erdoğan, "Özürlü vatandaşlarımızın karşılaştığı zorlukları gidermek için yoğun bir gayretin içersindeyiz" diye konuştu..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlülerin "en küçük ayrımcılığa, dışlanmaya ve engellenmeye maruz kalmasını asla kabul etmediklerini ve edemeyeceklerini" belirterek, "Tam tersine özürlülerimize yönelik pozitif ayrımcılık uygulamamız gerekiyor. Biz de bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.

'DIŞLAMAYI KABUL EDEMEYİZ'
Başbakan Erdoğan, Özürlüler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Zülfikar Akar ve beraberindeki konfederasyona üye sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti. Erdoğan, "Özellikle özürlü vatandaşlarımızın karşılaştığı zorlukları gidermek, onlara hak ettikleri imkanları hazırlamak için yoğun bir gayretin içerisinde olduklarını" söyledi. Özürlülere yönelik çalışmalara hükümet olarak büyük önem verdiklerini dile getiren Erdoğan, "Bundan dolayı da gerek Nimet Hanım'a gerekse milletvekilimiz Lokman Bey'e huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum ve özürlülerimizin en küçük bir ayrımcılığa, en küçük bir dışlanmaya, engellenmeye maruz kalmasını asla kabul etmedik, edemeyiz. Tam tersine özürlülerimize yönelik son zamanların belki biraz alışılmış ifadesi ama pozitif ayrımcılık uygulamamız gerekiyor. Biz de bunun mücadelesini veriyoruz" diye konuştu.