kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cihan Okan tam 12 senedir hem Sezen Aksu’nun orkestrasında perküsyon çalıyor hem de vokal yapıyor.

Sezen Aksu evliya gibi bir kadın!

* Bunca yıl hiç öne çıkma egonuz olmadı mı?
Benim hiç egom yok ki. Bu kadar olmaması da iyi bir şey değil. Çünkü sanatçılık başka, şarkıcılık başka bir şeydir. Ben şarkıcıyım. Biraz ego istiyor bu işler, öne çıkma dürtüsü olması lazım ki şarkıcı olabilesiniz. Bende o dürtü de yok işte! Nasıl olacak bilmiyorum!

* Şu ana kadar Sibel Egemen, Leman Sam'la ve en son Sezen Aksu'yla çalıştınız. Hangi isimle çalışmak daha kolaydı?
Ben çok şanslı bir insanım. Sibel Egemen, o devrin önemli isimlerinden biriydi. Avrupa tarzı müzik yapan tek kadındı. Neredeyse hiç Türkçe şarkı yoktu repertuvarımızda. Onunla çalışmak başka bir keyifti. Leman dünya iyisi bir kadındır. Onu anlatmama gerek yok, Türkiye biliyor kendisini! Sezen Aksu; evliya olmuş bir kadın. Benim şansıma bakar mısın? Hepsi bir melek. Sibel Egemen'le sekiz sene çalıştım, Leman Sam'la da sekiz sene çalıştım, Sezen Aksu'yla 12 senedir çalışıyoruz.

* Albüm çıkınca Sezen Aksu'nun orkestrasından ayrılacak mısınız?
Kesinlikle hayır. Ben o durumu da hiç anlamıyorum. Albüm çıktı, hadi güle güle! Ben onunla çalışmaya devam edeceğim. Sonuçta kendi işlerimi de ona göre ayarlayacağım. Ha, işler acayip yolunda gider, konserden konsere koşarım, başımı kaşıyacak vaktim bile olmaz, onu o zaman düşünürüz. Konuşur bir formül buluruz.