kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Anne olmak artık hiçbir engel tanımıyor

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
Anne olmak her zaman çok kolay değil. Bazı kadınlar anne olabilmek için gerçekten büyük uğraşlar veriyor. Yıllarca anne olmanın hayalini kuruyorlar. Hayallerinin gerçekleşmesi için bazen tıbbın 'artık bu kadar da olmaz ki ' denen yöntemlerini kullanıyorlar. Bu yazı dizisinde; bütün bu yöntemlere yer verdik. Eleştirebilirsiniz, yadırgayabilirsiniz ya da tuhaf karşılayabilirsiniz. Ama bu yöntemleri uygulayan kadınlarla konuşunca görülüyor ki; bir kadın anne olmak isteyince hiçbir engel tanımıyor.

YADIRGAMAYIN!
Bugün yadırganan yöntemler, birkaç yıl sonra kabul gören tedavi yöntemlerine dönüşebiliyor. Aynen tüp bebek yönteminde olduğu gibi... İlk tüp bebek Louise Brown doğduğunda dünya ikiye bölünmüştü. Tüp bebek aleyhtarları sokaklara dökülmüştü. Aradan 30 yıla yakın zaman geçti. Dünyadaki tüp bebek nüfusu 3 milyonu aştı. Bu yazı dizisinde anne olmanın en ilginç ve zorlu yöntemlerine yer vereceğiz. İlk günün konusu; cinsiyet seçimi. Bir kız ya da erkek çocuk için önüne geçemediğiniz isteğiniz varsa, bunun tıbbi boyutunu öğreneceksiniz.

YETER Kİ İSTEYİN!
İkinci gün; yumurta dondurma var. Kadınlar yumurtalarını dondurup istedikleri yaşta anne olabiliyor artık. Bu; özellikle kariyer kadınlarını ilgilendiriyor. Yaş bir engel olmaktan çıkıyor. Menopoza bir kala yumurtalarını donduranlar, menopozdan sonra dondurulmuş yumurtaları ile çocuk sahibi olabiliyor. Üçüncü gün başkasının yumurtası ya da spermi ile anne olan kadınlara bakacağız. Bir de son gün altın yumurtlayan kadınlar var. Onlar, tek yumurta ile doğuruyorlar. 'Senin çocuğun olmaz' diye doktor kapısından çevrilen kadınlar; bu yazı dizisi özellikle sizin için. Okuyun ve gerçekten isteyince bir şekilde anne olunabileceğine, kendi gözlerinizle şahit olun.