kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Mazhar Hocam da..

Mazhar Hiçşaşmaz'ı da kaybetmişiz.. Mektebi Mülkiye'nin en ünlü, en zorlu hocalarındandı. Ondan geçtiniz mi, Mektebi bitirmiş gibi olurdunuz. Para işlerinden ve maliyeden nefret ederim. Mülkiye'ye İdari Şube için girdim, ama ilk sınıfta bir Muhasebe dersi var, kaçamazsınız..
Bir de yönetmelik var ki, Mektep'te.. Her dersi geçmek zorundasınız. Birinden çaktınız mı, sil baştan..
Haziranda çaktım muhasebeden.. Ekimde çalış Allah çalış.. Girdik. Bir tane laf sorusu, 3 puan. Hemen yaptık. İkinci muhasebe sorusu.. Bir yığın ticari eylem, altım satım. Bunları defterlere işleyecek, sonunda da mizan çıkaracaksın..
Bir saatte tamamladım, çıktım. Sınıf çırpınıyor, camdan içeriyi görüyorum.. Siliyor yeniden yazıyorlar.. Hırıltı.. Kıpırtı..
Sınavın bitmesine 15 dakika falan kala, Mazhar Hoca kürsüye gelip açıklamış.. "Soruda yanlışlık var. Aktif, pasiften 100 lira fazla çıkıyor, aldırmayın.."
Efendim, adı üstünde Mizan ya.. İki tarafın eşit olması lazımmış meğer.. Farklı çıktıkça, tüllap "Nerde yanlış yaptık" diye siler, yeniden başlarmış. Gene yanlış tabii.. Benim o kuraldan falan haberim olmadığı için, aktifi pasifi farklı mizanı yapıp çıkmışım..
Yani?.. Bilmediğim için geçtim, Muhasebeden ve Mazhar'dan..
Mazhar Hoca gene de en sevilen hocalardandı. Okulun efsanelerinden..
Yıl sonu İnek Bayramı'nda Maliyeciler, ülkemizin ilk Türkçe söz yazarlarından bizim devreden İlhan Meriç'in "Never on Sunday" üzerine yazdığı marşı söylerlerdi.. İdari şubedeki bizlere nispet..
"Mazhar da bizde
Cumhur da bizde
Sadun da bizde..
Bizden size ne?.."
Sadun Hoca da (Aren) geçenlerde gitmişti.. Bir Cumhur kaldı, Ferman.. Allah uzun ömürler versin, marşımızdan..