kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KOBRA'LAR BOMBALIYOR: Çatışmaların sürmesi nedeniyle bölgeye helikopterlerle komando sevkıyatı yapıldı. Kobra helikopterleri teröristlerin mağaralarını bombalıyor.

Şemdinli'de karakola baskın: 6 er şehit

Hüseyin KAÇAR- Nihat FIRAT Sırrıberk ARSLAN / SABA
İran'a sıfır noktadaki Aktütün Karakolu'na teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. 6 asker şehit oldu, 19 terörist öldürüldü..
İran sınırında bulunan Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Aktütün Karakolu'na önceki gece 150-200 kişilik PKK'lı grup, ağır silahlarla ateş açtı. İki koldan saldıran PKK'lılara anında karşılık veren askerler, yaklaşık yarım saat süren çatışmadan sonra teröristleri püskürttü. Çatışmada 19 PKK'lı öldürülürken, 2 güvenlik görevlisi şehit oldu. Çatışmalara havadan uçaklar ve helikopterler destek verirken, gece boyu süren çatışmada 4 asker daha şehit oldu, 2 güvenlik görevlisi ise yaralandı. Yaralı iki asker Hakkâri Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bu arada karakolun köyün yakınında olması nedeniyle teröristlerin açtığı ateş sırasında köylülerden de yaralananlar oldu. Teröristler tarafından atılan roketin köye isabet etmesi sonucu köylülerden 13 yaşındaki Fikret Özer ile Harbi Gezerer (30) yaralandı.

KOMANDOLAR SEVK EDİLDİ
Çatışmaların yoğun şekilde sürmesi nedeniyle sabahın ilk ışıklarıyla bölgeye helikopterlerle komando sevkiyatı yapıldı. Hakkâri Dağ Komando Tugayı'ndan kalkan Sikorsky tipi helikopterler bölgeye uzman çavuş ve astsubaylardan oluşan tam donanımlı komandolar sevk edildi. Helikopterler komando birliklerini çatışma bölgesine indirirken, teröristlerin kıskaca alındığı belirtildi. Tugaydan kalkan Kobra helikopterleri bölgede teröristlerin bulunduğu alanlar ve mağaralara bomba yağdırıyor.

İKİNCİ BASKIN
Aktütün Karakolu'na 16 yıl önce de PKK tarafından baskın düzenlenmişti. Irak'taki kamplardan gelen 500 kadar terörist, 100 kişilik karakola RPG-7 roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırmış 22 asker şehit olmuştu. Şehit 6 erin cenazesi Hakkâri'den Van'a, oradan da askeri uçaklarla memleketlerine gönderildi.
Haberin fotoğrafları