kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BAŞBAKAN TELEFONLA ARADI... Anne Nurhayat Sofuoğlu, "Oğlum gitme" diye ağladı (sağda). Başbakan Tayyip Erdoğan ise Kenan Sofuoğlu'nu telefonla arayarak başsağlığı diledi.

Şampiyonun acı günü

Hüseyin CUMALI / SABAH
Önceki gün antrenmanda geçirdiği kazada ölen Dünya Süpersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyi Sinan Sofuoğlu, memleketi Akyazı'da toprağa verildi..
Kocaeli'ndeki Körfez pistinde önceki gün antrenman sırasında takla atarak yaşamını yitiren, Dünya Süpersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyi Sinan Sofuoğlu, Sakarya'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Türkiye Pist Şampiyonları'nda dereceleri bulunan 26 yaşındaki motosikletçinin cenazesi, babasının Adapazarı'ndaki motosiklet dükkanına getirildi. Buradan Akyazı ilçesindeki baba ocağına götürülen cenaze daha sonra Gazi Osman Paşa Camisi'ne getirildi. Ayakta güçlükle duran Kenan Sofuoğlu ve babası İrfan Sofuoğlu, taziyeleri kabul etti. Bu arada Başbakan Tayyip Erdoğan da telefonla Kenan Sofuoğlu'nu arayarak başsağlığı diledi. Geçen yıl evlenen oğlunun tabutunu gören anne Nurhayat Sofuoğlu ise, "Oğlum benim. Gitme. Sinanımm" diye feryat etti. Kenan Sofuoğlu, ağabeyinin tabutunu Akyazı Merkez Aile Kabristanlığı'na kadar taşıdı. Sinan Sofuoğlu, 2002'de bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ağabeyi Bahattin Sofuoğlu'nun yanına defnedildi. Sofuoğlu'nu son yolculuğunda motor sporuyla ilgilenen meslektaşları da yalnız bırakmadı.

FREN SİSTEMİ
Motordelist Spor Kulübü Başkanı Hakan Dinçer, Sofuoğlu'nun hayatını kaybettiği kazanın pistten kaynaklanmadığını söyledi. Dinçer, "Sinan o pisti en iyi bilen insan, çok usta bir pilot. O düzlükte kaza yapacak en son pilot. Biz kazayı nasıl yaptı inanamadık. Kazanın fren sisteminden kaynaklandığını düşünüyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları