kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Danıştay 20 Mayıs'ta başkanını seçecek

Yeni Haber
Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, 10 Mayıs günü Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde yapacağı konuşmanın ardından 13 Mayıs günü yaş haddinden emekliye ayrılacak. Danıştay, yeni başkanını belirlemek için 20 Mayıs günü seçim yapacak.

Danıştay Genel Kurulu'nda yapılacak olan seçimlerde 4 aday yarışacak. Danıştay 4. Daire Başkanlığı görevini yürütürken, 2 Mayıs 2006'da Danıştay Başkanlığı'na seçilen Çörtoğlu'nın yerine aday olan isimler şöyle:

Danıştay 1. Dairesi Başkanı Yılmaz Çimen, 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, 3. Daire Başkanı Gürsoy Gönenç, 7. Daire Başkanı Turgut Candan.

87 üyenin katılımıyla yapılacak seçimlerde başkan seçilebilmek için salt çoğunluğun (en az 44 üyenin) oyunu almak gerekiyor. Gizli oyla gerçekleştirilecek seçimlerde ilk üç oylamada sonuç alınamazsa üçüncü turda en çok oyu alan 2 aday arasında dördüncü tur oylama yapılacak. Bu turdan da sonuç alınmazsa seçim yeniden aday gösterilerek tekrarlanacak. Danıştay'ın yeni başkanı yaş haddinden emekliye ayrılmazsa 4 yıl süreyle görev yapacak.

(ANKA)