kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
11 kişinin yaralandığı minibüs kazasında kazada yaşamını yitiren üç kişiden Yurdanur Kesikoğlu ile Erkan Gümüş.

Öğretmenlerin kır gezisi faciayla bitti

Serdar CANİPEK- Erdoğan YAPIK
Tuzla'da piknikten dönen öğretmenleri taşıyan minibüs fırlayan yedek TIR lastiği yüzünden takla attı. 14 kişinin bulunduğu araçta ikisi kadın üç kişi hayatını kaybetti..
Özel bir dershanenin düzenlediği piknikten dönen öğretmenleri taşıyan minibüs takla attı. Kazada minibüste bulunan üç kişi hayatını kaybederken, çoğu öğretmen 11 kişi yaralandı. TEM Otoyolu'nu can pazarına çeviren kaza, dün 17.30 sıralarında Tuzla Şekerpınar Mevkisi'nde meydana geldi. Maltepe Birey Dershanesi, İstanbul'daki bazı okul yöneticileri, öğretmenler ve aileleri için Sakarya'nın Sapanca ilçesinde piknik düzenledi.

TIR LASTİĞİ FIRLADI
İki minibüs ve bir otobüs ile Sapanca'daki alabalık tesislerine giden öğretmenler, piknik sonrası aynı araçlarla evlerine dönmek üzere yola çıktı. Mehmet Gemeşge yönetimindeki servis minibüsü Tuzla Şekerpınar Mevkisi'ne geldiğinde, iddiaya göre, önünde seyir halinde olan TIR'ın yedek lastiği yola fırladı. Gemeşge, lastikten kaçmak isterken direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüjdeki bariyerlere çarptı. Minibüs, çarpmanın etkisiyle defalarca takla attı ve orta refüjün üzerinde durdu. Yaralılardan Yurdanur Kesikoğlu Tuzla Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Birey Dershanesi halkla ilişkiler görevlisi Tuğba Yarış (26) ile AYEDAŞ Samandıra Bölge Müdürü Erkan Gümüş(41) Kartal Eğitim ve araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

'KAÇMAYA ÇALIŞTIM'
Sürücü Gemeşge, "Normal hızla giderken önümüzdeki seyir halindeki TIR'dan yedek lastik düştü. Kaçmaya çalışırken direksiyon hâkimiyetimi kaybettim" dedi. Hayatını kaybeden Yurdanur Kesikoğlu'nun, Nazmi Duhani İlköğretim Okulu Müdürü Abdülvahit Keskinoğlu'nun eşi olduğu belirlendi. Pikniğe eşi ve kızı ile birlikte gittiği öğrenilen ve yaralı olarak kurtulan Abdülvahit Kesikoğlu ise Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kızı Burcu Kesikoğlu da Yavuz Selim Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.
Haberin fotoğrafları