kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

GSM operatörleri Telekom'a 'evde tek başına değilsin' dedi

TİMUR SIRT
TİMUR SIRT
20.04.2008
'Evde ev telefonu' diyen Türk Telekom'a GSM operatörlerden yanıt geldi. Cepten yapılan sabit telefon aramalarına özel tarife ve ücretsiz konuşma kampanyaları başladı..
Türk Telekom'un "evde ev, işte iş telefonu" kampanyalarına cep telefonu operatörlerinden yanıt geç geldi. Ancak birbiri adına başlayan kampanyalar cepten sabit aramalara indirim yarışını başlattı. Turkcell'in ardından Avea ve Vodafone da cepten sabit numaraları aramak için yeni alternatif tarifeleri ve özel paketler hazırladı. Türk Telekom'un şehir içi ve şehirler arası konuşma sürelerinden pay almayı hedefleyen kampanyalar GSM pazarını da hareketlendirdi. Turkcell, EvTurkcell tarifesiyle tanımlanan bölgeden yapılan sabit hat armalarını dakikasını 5 Ykr olarak belirledi. Turkcell'e yanıt gecikmedi. Avea hiçbir şart koymadan yalnızca faturalı abonelere sabit numaraları 30 dakika sınırsız arama hakkı tanıdı. Ancak bu sadece nisan ayı fatura dönemi için geçerli olacak. Yani Avea farklı bir tarife sunmak yerine tüm faturalı hatlara ücretsiz konuşma hakkı sunarak yanıt veriyor. Faturasız hatlar için ise henüz bir hareket yok. Son olarak Vodafone SIM kartlı masaüstü telefon ile sabit aramalar için alternatif ortaya attı. Telefona ve SIM karta sahip olmak için 24 aylık kontrat imzalama şartı geliyor. Bunun karşılığında dakikası 6 Ykr'a sabit hatlar aranabiliyor.

HEDEF 19 MİLYON SABİT HAT
19 milyon sabit telefon abonesinin konuşma süresini kapmayı hedefleyen rekabetin çok yakında evlerden işyerlerine taşınması bekleniyor. İşyerleri ve evler için açıklanacak yeni kampanyalarda sabit ücret ve hızlı internet kullanımının da pakete eklenmesi sürpriz olmayacak.