kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bakteri 18 kişinin ölümüne yol açtı

Yeni Haber
İspanyol El Pais gazetesi, başkent Madrid'deki "12 Ekim" adlı devlet hastanesinde şubat 2006'dan bu yana 18 kişinin, antibiyotiğe karşı çok dirençli olan "Acinetobacter baumanii" adlı bakteri yüzünden öldüğünü iddia etti.

Gazetenin manşetten verdiği haberde, hastanenin araştırma merkezinin elindeki bazı bilgilerin ele geçirildiği belirtilirken, söz konusu bakterinin 2 yıl içinde toplam 252 hastayı etkilediği ifade edildi. Hastalardan 101'inin öldüğü açıklanırken, yapılan araştırmalarda ölümlerden 18'ine bakterinin sebep olduğunun tespit edildiği öne sürüldü.

Haberde, hastanenin 16 Şubat 2006'da hastalarda bu bakteriyi teşhis ettiği ve ilk anda alarm verdiği belirtilirken, zamanla olayın rutin hale geldiği ve dışarıya hiç bilgi verilmeyerek, sorunun hastane içinde çözülmesine uğraşıldığı ifade edildi.

Madrid'in önemli hastanelerinden "12 Ekim" hastanesinin son çözüm olarak, bu bakteriyi taşıyan hastaları özel bir ünitede topladığı ve bakterinin kökünün kurutulmasının toplam 20 aylık süre aldığı kaydedildi.

Bazı hastane çalışanları uzun süredir bu konuyu yetkililere ilettiklerini, ancak sonuç alamadıklarını iddia ettiler.

(AA)