kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Clinton: Çekilme çağrılarına kulak asmayın

Yeni Haber
Amerika'da Demokrat Parti'de Barack Obama ile yürüttüğü başkan adaylığı yarışında geride kalan Hillary Clinton, taraftarlarına, Indiana ve North Carolina önseçimleri sonucu, "Bu iş bitti. Obama kazandı" açıklamaları yapan politika yorumcularını ve medyayı görmezden gelmelerini istedi.

West Virginia'da sabah saatlerine başladığı miting turuna, dün öğleden sonra ülkenin batı yakasındaki South Dakota ve Oregon eyaletlerinde devam eden Clinton, sesine yansıyan yorgunluğuna rağmen, oldukça kararlı bir tavır sergiledi. "Çekil" baskılarını "deja vu" olarak nitelendiren Clinton, "Benzeri çağrılar, New Hampshire, Ohio ve Pennsylvania zaferlerimizden önce de yapıldı" dedi.

Clinton sözlerine, "Çoğunuz beni yalnız bırakmadınız. Bu kampanyanın en zirvede olduğu günlerde de en aşağıda olduğu günlerde de, zafer zamanlarında da, yenilgi günlerinde de kopmadınız. Çünkü, her koşulda sizin için savaşacak ve asla pes etmeyecek bir başkana sahip olmanız gerektiğini biliyorsunuz" diye konuştu. Hillary Clinton, daha önceki kampanya konuşmalarının aksine Barack Obama'nın adını sadece bir kez, "Salı günkü West Virginia seçimi, ikimiz için de test olacak" derken andı.

(CİHAN)