kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Eğlenilecek evlenilecek erkek

Ah ah! Kim derdi ki bir gün gelecek de 'erkekler eğlenilecek adamlar!' olacak? Tamam. Bugün belki yazacaklarımla erkekleri düş kırıklığına uğratacağım. Ama onları birtakım gerçeklerden de haberdar edeceğim. Ve şimdi yazıma şu acı gerçekle başlayacağım. "Ey Türk erkeği! Bana inanasınız diye ihlasla iman getirip diyorum ki, kadınların gönlünde eğlencelik meze olmuşsunuz!" Şimdi benim bu sözlerimden sonra bazı 'aklı kıt!' hemcinslerimin ne düşündüklerini hemen size yazayım: "Ne mezesi baba? Eğlencelik çıtırların olduğu masada bizler olsak olsak eğlenen adamlar oluruz!" Ben de bu lafın üzerine o erkeklere diyorum ki, "Bundan böyle nah olursunuz!" Peki ama neden böyle diyorum? Her şeyden önce bir bildiğim var ki diyorum. O bildiğim gerçek de şu: "Artık erkekler de kadınların gönlünde ve gözünde çeşitlendi!"

KISA GÜNÜN KÂRI
Günümüz bazı kadınları eğlenmek için 'adam görünümlü maymuncuk!' ararken, evlenmek için de 'adam gibi adam!' arıyorlar. "Kısa günün karısı!" diye kadınla gönlünü eğlendiren erkeklere, "Kısa günün kârı!" diye gönlünü eğlendiren kadınlar cevap verir oldular. Bu mantıktan sonra kadınlar erkeklere karşı şöyle bir ayrım da yapar oldular: "Evlenilecek erkek var, kaz gibi yolunup eğlenilecek erkek var!"

SÜZME SALAK ERKEK!
Peki, kadının gözüyle 'eğlenilecek!' ve 'evlenilecek!' erkek nasıl biridir? Eğlenilecek erkeklere kadınlar şöyle sesleniyor: "Bir maymun gibi daldan dala atlarsın/ Bu durumdan da benim haberim olmadığını sanırsın/ Sonra da tuttuğun dal kırılıp elinde kaldığında/ Benim gönlümü o zaman ferahlatırsın!" Evlenilecek erkeklere ise kadınlar şöyle sesleniyor: "Evleneceğim adam maymun gibi daldan dala atlamasın/ Bu durumdan da benim mutlu olduğumu sansın/ Sonra da elinde tuttuğu en son dalın/ Ben olduğumu nihayetinde anlasın!" Kadınların bu 'mani!'dar sözlerinden de anlaşılacağı gibi, onlar da tıpkı erkekler gibi düşünüyorlar. Eğlendikleri adamlarla evlenilmeyeceğini gayet iyi biliyorlar. En sonunda da 'adam gibi adam' olan bir erkek bulup, eğlenilecek kadın değil, evlenilecek kadın olup çıkıveriyorlar. 'Süzme salak erkekler!' de o tip kadınları evlenmeye ikna etmek için havada takla atıp diyorlar ki: "Ben senin bildiğin o yavşak erkeklerden birisi değilim!" Hey Allahım hey! Bu sözden sonra artık ne desem bilmem ki? Ört ki üstümü rahat rahat ölem!