kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şehit sayısı 6'ya yükseldi

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütüne yönelik yaptığı hava operasyonlarda verdiği kayıplardan sonra panik havasına girince üyelerine moral vermek için dün gece Hakkari'nin Şemdinli ilçesi sınırdaki Aktütün köyündeki karakola uzun menzilli silahlarla saldırıda bulundu.

Dağlıca taburuna 20 km daha İran tarafından bulunan Aktütün köyündeki karakola dün saat 20:00 sıralarında yapılan saldırı sonrası çıkan çatışmalarda 6 asker şehit olurken, 19 terörist öldürüldü.

Kuzey Irak sınırında alınan yoğun güvenlik önlemleri sayesinde Türkiye'ye sızamayan teröristler, bu sefer İran sınırdan saldırdı.

Terör örgütü PKK'nın Türkiye İran sınırında bulunan Aktütün Jandarma Karakolu'na düzenlediği saldırıda şehit sayısı 6'a yükselirken, İran- Irak- Türkiye üçgeninde bulunan Dalamper Dağı eteklerinde operasyon başlatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) web sitesinden yaptığı açıklamaya göre, 2 Mehmetçiğin şehit düştüğü dün geceki saldırıyı düzenleyen PKK'lı teröristlerin takibi sonucu meydana çatışmalarda 4 askerin daha şehit olduğu belirtildi. Çatışmalarda 2 askerinde yaralandığı açıklandı.

Açıklamada: "PKK terör örgütü tarafından 09 Mayıs 2008 gecesi Hakkari bölgesindeki bir karakolumuza yapılan silahlı saldırı ile başlayan sıcak temas durumu geç saatlere kadar devam etmiştir. Teröristlerin takibi sonucu meydana gelen çatışmalarda 4 güvenlik görevlisi daha şehit olmuş, 2 güvenlik görevlisi de yaralanmıştır. Hava destekli olarak yürütülen çatışmalarda, önceden açıklanan 19 sayısına ilave olarak etkisiz hale getirilen teröristlerin tespiti maksadıyla, arazi arama ve tarama faaliyetlerine devam edilmektedir." denildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün köyünde İran sınırındaki jandarma karakoluna terör örgütü PKK mensuplarınca dün akşam saat 20.00 sıralarında taciz ateşi açılmıştı.

Güvenlik güçlerinin karşılık verdiği olayın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından helikopterler bölgeye gönderilmişti. Çıkan çatışmalarda iki asker şehit düşmüştü.

Öte yandan terör örgütü PKK'nın mayınlı saldırılarda bulunduğu Batman'ın Sason ilçesi ile Siirt'in Şırvan ilçesi kırsalında operasyon başlatıldığı bildirildi.

Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesi kırsalı ile Siirt'in Şirvan ilçesi Boylu köyü kırsalında dün meydana gelen hain saldırının ardından bölgeye çok sayıda askerin gönderildiği öğrenildi.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Çatışmadan sonra bölgeye takviye olarak gönderilen komandolar, jandarma özel hareket ekiplerinin yanı sıra korucuların katıldığı operasyonlar devam ediyor. İran-Irak ve Türkiye üçgenindeki bölgede karadan başlayan operasyona, havadan kobra ve skorsky helikopterler askerlerin güvenlikliği için havadan katılıyor.

Terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin bulunduğu Kandil bölgesinin 1 ve 2 Mayıs günleri yapılan hava operasyonu ile bombalanmış ve çok sayıda terör örgütü üyelerinin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.
Genelkurmay Başkanlığı, bombalanan bölgelerden birinin üst düzey bir örgüt yöneticisinin sık sık uğradığı bölge olduğu açıklayınca gözler örgüt yöneticilerinden Murat Karayılan'a çevrilmişti. Ancak Genelkurmay Başkanı birkaç gün önce sorulan sorular üzerine birkaç gün sonra "sürprizlerimiz olacak" demişti.

Dün gece geç saatlerde yapılan açıklamada örgütün üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık'ın İran'a kaçarken İran güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada korumalarının öldüğü ve Bayık'ın akıbetinin bilinmediğini açıklamıştı. Örgütte panik havasının hakim olduğu ve dağılma sürecine girdiği açıklanmıştı.

Bu açıklamalardan kısa bir süre önce Şemdinli'nin 25 km uzaklıkta bulunan Aktütün köyünde silah sesleri duyulmaya başlandı.

İran sınırına yakın bulunan köydeki askeri karakola kalabalık bir terör örgütü grubunun uzun menzilli silahlarla saldırıda bulundu.

Askerlerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmalarda 19 terörist ölürken, 6 asker şehit oldu, 2 asker ise yaralandı. Çatışmada yaralan çok sayıda terör örgütü üyesinin ise bölgeden kaçırıldığı vurgulanıyor.

Bölgeye havadan ve karadan sevk edilen özel harekat ekipleri ve diğer birliklerin sınır bölgesinde geniş çaplı operasyona başladığı belirtildi.

Terör örgütünün baskında bulunduğu Aktütün Karakolu, 21 Ekim 2007'de yaptığı baskında 12 şehidin verildiği ve 8 askerin kaçırıldığı Dağlıca Taburu'nun bulunduğu bölgeden 20 km daha İran tarafında bulunuyor.
Öte yandan aynı saatlerde Çukurca ilçesinin dağlık bölgelerinden Türkiye topraklarına sızmaya çalışan terörist gruplara karşı, geçiş noktaları sınırda konuşla topçu birliklerince ateş altına alındı.

Hakkari Dağ Komando Tugayı'ndan havalanan kobra ve süper kobra helikopterler gece boyunca terör örgütünün geçiş noktalarına bomba bıraktı.

CİHAN