kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"100 $'ın altına iner" tahmini şaşırttı, petrol 126 $'ı gördü!

Petrolün fiyatı 126 dolara çıktı. KPMG danışmanlık şirketinin araştırmasında petrol fiyatının yıl sonunda 100 doların altına düşeceği sonucu ise şaşırttı..
İLİŞKİLİ HABERLER
"100 $'ın altına iner" tahmini şaşırttı, petrol 126 $'ı gördü!
KPMG danışmanlık şirketinin araştırmasına göre halen 126 dolarlık rekor seviyelerinde bulunan petrol fiyatlarının yıl sonunda 100 doların altına düşeceği belirtildi. Petrol sektöründen 372 yöneticinin katıldığı araştırmada uzmanlar Asya'dan gelen talebin artmasına karşılık dünya ekonomisinde beklenen yavaşlama ile birlikte dünya genelinde petrole olan talebin azalacağı ve bunun da fiyatlar üzerinde aşağı yönlü bir etki yapacağı ifade edildi. Goldman Sachs'ın daha önce yaptığı açıklamada ise petrolün varil fiyatının iki yıl içerisinde 150-200 doları aşabileceği ifade edilmişti.

OPEC: ARZ YETERLİ
Bu arada uluslararası piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı 126 doları da geçti. ABD ham petrolünün varil fiyatı haziran ayı teslimi 2.51 dolar artarak, 126.20 dolara yükseldi. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 125.90 doları gördü. Piyasa uzmanları, yatırımcıların petrol benzeri emtiaları enflasyona karşı korunma amaçlı gördüğünü söylüyorlar. Bazı uzmanlar ise petrol fiyatlarının bir yıl öncesine göre ikiye katlanmasının gerisindeki asıl nedenin ise ABD Doları'nın değer kaybetmesi olduğunu ifade ediyorlar. OPEC Genel Sekreteri Abdullah El-Bedri'nin dün, dünya petrol piyasalarında arzın yeterli olduğunu, gerekirse daha fazla petrol pompalamaya hazır oldukları açıklaması da petrol fiyatlarının yükselişini durduramadı.