kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çin, olimpiyatlar yüzünden Türkler'e ikinci 'seddi' çekti!

HACER GEMİCİ
Pekin Olimpiyatları nedeniyle güvenlik önlemlerini artıran Çin, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkeye vizede zorluk çıkarıyor..
Pekin Olimpiyatları öncesinde, Çin Halk Cumhuriyeti aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Müslüman ülkelere ikinci bir Çin Seddi çekti. 8-24 Ağustos tarihleri arasında Pekin'de gerçekleştirilecek olimpiyatlar nedeniyle güvenlik önlemlerini şimdiden almaya başlayan Çin Hükümeti, birçok ülkeye yönelik vize işlemlerini zorlaştırdı. Bu arada geçici vize ile özellikle Pekin bölgesinde çalışan bazı Türk işçiler de olimpiyatların biteceği tarihe kadar ülkelerine geri gönderildi. Dubai Havalimanı'nda karşılaştığımız ve Pekin'den Türkiye'ye aktarmalı uçuş yapan üç Türk işçisi en son vize almak için başvurduklarında kendilerine, "Vizelerinizi olimpiyatlar nedeniyle yenilememiz mümkün değil, şimdi gidin eylül ayında gelin, bir bakalım" denildiğini ifade ederek, sadece kendilerinin değil bir çok kişinin aynı durumda olduğunu dile getirdiler.

PATRONLAR KARŞILADI
Türkiye Atatürk Havalimanı'nda işçilerini karşılayan ve Çin'de Pekin yakınlarında gıda işleriyle uğraşan Ahmet Yılmaz, yaklaşık 10 işçisinin vizesinin yenilenmediğini ve bu nedenle Türkiye'ye gönderildiğini kaydetti. Yılmaz 5 yıl önce gıda ürünleri üzerine Japonya'da gittiğini ardından Çin'e yayıldığını bu ülkede 1 milyon doların üzerinde yatırımının bulunduğunu belirterek, her üç ayda bir vizelerini yenileyen işçilerine yeniden vize verilmemesinin ellerini kollarını bağladığını söyledi. Yılmaz, "Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun toplantısında konuyu gündeme getirdim. Yaşadığımız mağduriyetlerin giderilmesini istedim. Ancak sorun çözülmedi" dedi.