kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

5 yılda yüzde 80 zayıflama!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
08.05.2008
* Mide kelepçesi yöntemiyle en fazla kaç kilo verilebilir?
İlk yıl, haftada yarım-1 kilogram kilo kaybı mümkündür. Ameliyattan 1-1.5 yıl sonra kilo kaybetme hızı azalır. Zaten biz de hızlı kilo kaybını önermeyiz. Anlamlı kilo kaybı için 3 aylık bir süreyi beklemek gerekir. Şunu söyleyebiliriz; mide kelepçesi yöntemiyle ilk bir yılda fazla kiloların yüzde 40-50'si, 5 yıl içinde de yüzde 75-80'i verilir.

* Mide kelepçesinin, mide balonundan farkı nedir?
Mide balonu uygulaması bir cerrahi yöntem değildir, endoskopik bir uygulamadır. 6 aylık bir süreyi kapsar. Bu süre sonunda endoskopik olarak çıkartılması gerekir. Yüzde 10 kilo kaybı sağlar. Aşırı şişmanlıkta, cerrahi tedavi öncesi düşünülebilir. Tek başına şişmanlığın tedavisini büyük ölçüde sağlamaz.

AĞIZ KOKUSU YAPMAZ!
* Mide kelepçesi ağız kokusu yapar mı?
Endoskopik mide balonu uygulaması ağız kokusu oluşturur. Ancak mide kelepçesi uygulaması ağız kokusu oluşmasına neden olmaz.

* Bu yöntemle kilo verdikten sonra vücutta çok sarkma olur mu? Oluyorsa, plastik cerrahi gerekir mi?
Aşırı kilo kaybı ciltte sarkmaya neden olabilir. Ancak plastik cerrahi, kelepçe ameliyatından 1-2 yıl önce düşünülmemelidir. Bazen cilt yeni vücut yapısına uyum sağlayabilir. Plastik cerrahi düşünmeden önce cilde bu zaman tanınmalıdır.

* Mide kelepçesinin takılması için önerilen bir mevsim var mı?
Bu tür ameliyatlarda mevsimsel tercihler söz konusu değildir. Sağlık sorunları nedeniyle uygulanan bu tür ameliyatlarda, mevsim kesinlikle gözetilmemektedir.