kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Beymen Genel Müdürü Esel Çekin

Lüks markalar, Akaretler'in tarihi büyüsüne kapıldı

03.05.2008
Alışverişe yeni bir soluk getiren Akaretler'de açılan lüks butikler, Beymen'in bünyesinde satılan markalar. Beymen'in Genel Müdürü Esel Çekin, yeni açılan mağazalarla ilgili sorularımızı yanıtladı.

- Beymen'de satılan birçok markanın mağazasını açma yoluna gittiniz. Önce İstinye Park ve Nişantaşı, şimdi de Akaretler. Bunun nedeni nedir?
- Beymen Akmerkez ile ilk kez lüks mağazacılığı, bir alışveriş merkezi konseptine taşıdık. Geçtiğimiz yıl İstinye Park ile bir ilke daha imza attık. Üç katlı 4.700 metrekarelik yeni mağazamız ve dünyanın 11 dev moda markası ile birlikte açtığımız butiklerle İstinye Park'ta yepyeni bir alışveriş deneyimi sunduk. Şimdi de Akaretler projesiyle dünya markalarını modaseverlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Beymen'ler dışında markalı mağaza açmaya başlamamızın en önemli nedeni; müşterilerimizin talepleri ve Istanbul'un son dönemde yakaladığı popülariteyle hızla bir dünya şehri olma yolunda ilerlemesi. Müşterilerimizin bir bölümü dünyada modayı çok yakından izleyerek, belirli markaların takipçisi oluyor ve o markanın koleksiyonlarını markanın özgün atmosferinde seçmeyi tercih ediyor. Diğer taraftan Akaretler'in özellikle tarihi dokusuyla turistler için de farklı bir deneyim olacağına inanıyoruz. Şu anda bile turistlerin Akaretler'deki butiklerimizden alışveriş yapma oranı çok yüksek. Markaları seçerken de markaların Beymen'lerdeki satış performanslarına bakıyoruz.

- Akaretler'deki bu projede olmaya nasıl karar verdiniz? Nişantaşı, Akmerkez, İstinye gibi alışılagelmiş alışveriş duraklarından sonra, burası da yeni bir alışveriş durağı olabilir mi?
- Akaretler projesini bugünkü haliyle gözümüzde canlandırdığımızda çok heyecanlandık. Lüksün simgesi dünyaca ünlü 13 marka, ilk günden itibaren Akaretler'in tarihi dokusunun büyüsüne kapıldı ve bu projeye büyük ilgi gösterdi. Onları çok etkileyen diğer bir nokta ise, Akaretler'in alışılan lüks alışveriş caddelerinden farklı olarak beklenmedik konum ve atmosferi oldu. Diğer mağazalarının aksine butiklerin her biri Akaretler'in orijinal ve tarihi dokusu korunarak tasarlandı; her butik, markaların kişiliğini ve stilini yansıtıyor.

- Artık lüks alışveriş için yurtdışının bir avantajı kaldı mı?
- Aslında kalmadı. Çünkü markalı butiklerde dünya markalarının en yeni koleksiyonlarını en geniş şekilde ve tüm dünya ile aynı anda bulmak artık mümkün. Üstelik biz yurtdışındakinden çok daha farklı hizmet ve ayrıcalıklar sunuyoruz.
Haberin fotoğrafları