kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kaçırılmaması gerekenler

03.05.2008
* Chantal Akerman'ın Türkiye'de ilk kez gösterilecek filmlerini kaçırmamak gerek; özellikle de, sinema tarihinin ilk kadın başyapıtı sayılan Jeanne Dielman'ı. Programın 'Bana Özel' bölümündeki filmlerden Savage Ailesi vizyona girmeden önce festivalde gösterilecek. Ayrıca, bu bölümde yer alan Pastacı ve Hayalet Aşk da kaçırılmaması gereken filmlerden.

* FIPRESCI Jürisi'nin içlerinden birini seçerek ödül vereceği 'Her Biri Ayrı Renk' bölümünün filmleri de ilginç. Festivalin en iddialı bölümlerinden olan bu bölümdeki filmlerin hepsi yeni ve ödüllü; Polonya, Brezilya, Hollanda, İran gibi farklı coğrafyalardan geliyorlar.

* Edebiyat uyarlamalarına ayrılan 'Kendine Ait Bir Oda' bölümünde, Jane Campion'ın ilk başyapıtı Masamdaki Melek de listenin ilk sıralarında yer almalı. Erkeklik rolleri üzerine düşünmek isteyenler de festivalin programının 'Erkekler Matinesi' bölümündeki filmleri kaçırmasın.

* Uçan Süpürge'nin en iddialı bölümlerden biri de 'Barış Ne Zaman?' Bu bölümdeki filmler, korkunç bir cinayete kurban giden Pippa Bacca'ya adandı. Savaşın ve şiddetin karşısına barış düşleriyle çıkan herkes bu filmlere davetli.