kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bunları sakın giymeyin!

ESRA ÇORUH
03.05.2008
Erkekler için de her yeni sezonla birlikte yeni trendler belirleniyor. Ama kimisi size göre, kimisi değil. Moda kurbanı olmak istemiyorsanız işte ilkbahar-yaz sezonunda giymemeniz gerekenler.....
Her yeni sezonda, yeni moda trendlerinin kimini beğenir, kimi hakkında da 'Nasıl giyeceğiz?' diye düşünmeye başlarız. Erkekler için durum daha da ciddi. Moda tasarımcılarının defilelerde gördüğümüz koleksiyonları kimi zaman hepimizi hayrete düşürüyor; bir sezon tayt modası çıkıyor, bir sezon şort takımlar. Ancak önceleri eleştirdiğiniz moda akımını birkaç kişinin üzerinde görmeye başladığınızda, siz de bu kıyafetleri nereden bulabileceğinizi araştırmaya başlayabilirsiniz. Ve bir bakmışsınız ki, eleştirdiğiniz bu trend sizin üstünüzde! İçten içe, bu moda kuralının kendiniz için olmadığını bilirsiniz ama uygulamaktan da kendinizi alıkoyamazsınız. Ama 2008 ilkbahar-yaz sezonu için kendinize bir iyilik yapın ve giymemeniz gereken trendleri şimdiden belirleyin. Herkes bir moda akımını uyguladığı zaman ona 'Hayır,' demek zor olabilir. Ama her trend de herkese göre değil, bunu aklınızdan çıkartmayın...

RUGAN
Maalesef rugan, yani parlak deriden ayakkabılar, çantalar hatta montlar sadece kadınlar için değil. Kadınlar için parlak renkte rugan aksesuarlar o kadar moda ki, tasarımcılar ister istemez erkek koleksiyonlarına da bu parlak deriden katmışlar. Bu plastik görüntülü parlak deri, kadınlar için hoş olabilir ama erkekler için asla. Ama bu trendi yine de denemek istiyorsanız, rugan ayakkabılardan ve postacı çantasından uzak durun. Onun yerine ince bir rugan kemeri deneyebilirsiniz. Ama rugan kemeri kullandığınızda da kıyafetinizin siyah, gri ya da natürel renklerde olmasına özen gösterin.

1980'LER
İtiraf edelim, 1980'lerin modasını kadınlar için de sevmedik, erkekler için de. O zamanlarda da kötüydü, şimdi de kötü. O yılların modasını hafızalardan silmeye çalışırken, '80'lerin popülaritesi yeniden moda oldu. Dapdar jean pantolon üzerine bol ceket giymiş erkekler görmek istemiyoruz. Bu görüntünün, babasının takımını deneyen bir çocuğu anımsattığını söylemekte fayda var. Ayrıca saça sürülen tonlarca jöle ve biryantine de 'hayır' diyoruz.

NEON RENKLER
Yine 80'li yıllardan kalma bir akım olan canlı renklere bir şans daha verilmiş bu sezon. Eğer 80'lerin görüntüsünün kurbanı olmak istemiyorsanız, siz siz olun ve neon renklerden uzak durun. Ama vintage mağazalarından o yıllara ait bir tişört bulursanız, göğsünüzü gere gere giyebilirsiniz. Ama tamamladığınız şeylerin 80'lerden uzak olmasına dikkat edin.

METALİK
Rugan gibi metalik renkler de erkekler için uygun değil. Gümüş, dore, bronz gibi renkleri kadınlara bırakın. Özellikle dore ve bronz tonlarını aklınızdan bile geçirmeyin. Metalik modasını uygulamakta ısrarcıysanız, bu görüntüyü aksesuarlarla yakalamaya çalışın. Gümüş kalın yüzükler, gümüş ve deri karışık bileklikleri deneyin.

SATEN
İpek satenin uçuşan görüntüsü, vücutta verdiği his, dokunduğunuzdaki kayganlık çok hoş ama daha feminen bir kumaş olamaz. Kadınlar için koleksiyonlarda çok sık kullanılan satenler, erkeklerin gardıroplarına da girmeye hazırlanıyor. Moda tasarımcıları defilelerinde saten gömlekler, saten takımlar hatta saten şortlar sergiledi. Ama siz siz olun bu kumaşı sadece tamamlayıcı olarak kullanın. Örneğin bir pardesünün biyesi, gömleğin manşetleri gibi... Ya da saten bir kravatla bu modaya ayak uydurabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları