kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tuzla tersaneleri bir can daha aldı

AA
Yeni Haber
Tuzla'daki Selah Tersanesi'nde bulunan bir geminin kazan dairesinde meydana gelen patlamada İzzet Güder isimli işçi hayatını kaybetti.

PATLAMADA, BİRİ KADIN MÜHENDİS 4 KİŞİNİN YARALANDIĞI ÖĞRENİLDİ


Tuzla'da yapımı süren bir geminin makine dairesinde gaz sıkışması sonucu meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü patlamada, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Selah Tersanesi'nde yapımı süren ''Atlantik'' adlı kuru yük gemisinin makine dairesinde boş bir kazanda saat 15.00 sıralarında patlama meydana geldi.

Patlamada İzzet Güder hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. İzzet Güder'in cesedi Tuzla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Patlamada yaralanan Serkan Üveyir ile Kenan Can Tuzla Devlet Hastanesinde, mühendis Selin Baharkır ile Hüseyin Erdur ise Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğtim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kenan Can'ın tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Ölen ve yaralanan 5 kişinin bir taşeron firmaya bağlı olarak çalıştıkları bildirildi.

Patlamanın gaz sıkışması sonucu meydana geldiği ifade edildi. Geminin patlama dairesinde itfaiye ekiplerinin çalışma ve incelemeleri sürüyor.

GAZETECİLERE AÇIKLAMA YAPILDI

Tuzla'daki bir tersanede, 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı patlamanın, ''çalışma ve personel bulunmayan noktada meydana geldiği'' öne sürüldü.

Selah Tersanesi önündeki gazetecilere dağıtılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Saat 14.30 sıralarında H-52 No'lu Proje'nin ana güvertesinde çalışma ve personel olmayan bir mahalde, sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama olmuştur. Patlama sonucu ne yazık ki 1 işçi hayatını yitirmiştir. Patlamaya ilişkin, yetkili kurumlarca gerekli incelemeler sürmektedir. Patlamanın nedeniyle ilgili açıklama daha sonra yapılacaktır.''

Bu arada, patlamada hayatını kaybeden İzzet Güder'in, ''Atlantik'' adlı gemide kaynak çalışması yaptığı öne sürüldü.

Patlamada isabet eden çeliğin, Güder'in başını kopardığı öğrenildi.

Güder'in cesedi, otopsi için Tuzla Devlet Hastanesinden Adli Tıp Kurumu morguna nakledildi.

Yaralanan 4 kişinin ise patlama sırasında montaj çalışması yaptıkları bildirildi.

Bu arada, bomba imha uzmanı ekipler de kuru yük gemisine çıkarak inceleme yaptı.