kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Generalin kızının düğünü iki yıl önce gizli bir yerde yapıldı. Görüntülerde kızı Thandar Shwe'nin başındaki pırlanta mücevher dikkat çekiyor.

Halkının durumu umurunda değil

Myanmar'ın askeri lideri Than Shwe, 1 milyon evsiz için 5 milyon dolar yardım yaptı. Oysa iki yıl önce kızı evlenirken harcadığı para 50 milyon doları bulmuştu..
Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'ı vuran Nargis kasırgasından ölenlerin sayısı resmi rakamlara göre 80 bin. ABD'ye göre ise rakam 100 bini geçti. Dünyanın milyonlarca dolarlık yardım taleplerini kapıda bekleten askeri cuntanın lideri general Than Shwe, halkına, felaket günü olan geçtiğimiz cumartesiden bu yana yalnızca 5 milyon dolarlık yardım yaptı. Oysa 2006 yılında kızının düğünü ve yeni bir hayat kurabilmesi için harcadığı para tam 50 milyon dolar. Shwe damadı ve kızına lüks bir malikane satın alırken, son model arabalarının anahtarlarını dahi düğün öncesinde teslim etmiş.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

TÜRKİYE'DEN 1 MİLYON DOLAR
Tayland'da sürgünde yaşayan muhalifler, general Shwe'yi internette yerden yere vururken, AB'deki sivil toplum kuruluşları da cuntaya tepki gösteriyor. İngiliz yardım kuruluşu Save the Children yetkilisi Farmaner, "Düğün için yapılan harcamalar bu rejimin utancıdır. Yalnızca uluslararası yardımları engellemekle kalmıyorlar, kendi kaynaklarını dahi kullanmıyorlar" dedi. Bölgeye yardım göndereceğini açıklayan ülkeler arasına dün resmen Türkiye de girdi. Dışişleri Bakanlığı'nca, Myanmar'a 1 milyon dolar değerinde bir yardım paketi gönderileceği belirtildi. BM yardım miktarını 10 milyon dolar olarak açıklarken, dün nihayet ilk BM yardım uçağı Myanmar'a inebildi. İzinlerin çok geç alındığından şikâyetçi olan BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, cuntaya, "İşimizi kolaylaştırın" çağrısı yaptı.
Haberin fotoğrafları