kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İlhan Şeşen

'Paramızla gezmeyin haklarımızı koruyun'

Mehmet ÇALIŞKAN / MAGAZİN
36 ünlü müzisyen, yönetim kurulu üyelerini dernek kasasından geziye çıkıp haklarını aramamakla suçlayarak, MESAM üyeliğinden ayrıldı..
Aralarında İlhan Şeşen, Harun Kolçak ve Suat Suna'nın da bulunduğu 36 müzisyen, MESAM'dan (Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) ayrıldı. Müzisyenler, MESAM yönetim kurulu üyelerini, gezmekten kendi haklarını aramaya zaman bulamamakla suçladı. Yönetim kurulu üyelerinin MESAM'ı 1 milyon 500 bin YTL zarara uğrattığını öne sürüldü. Ali Rıza Binboğa'nın başkanı olduğu MESAM'dan ayrılıp, Garo Mafyan'ın başkanı olduğu MSG'ye (Müzik Eseri Sahipleri Grubu) üye olan sanatçılar yayınladıkları ortak bildiride şunları söyledi:

'ZARAR EDİYORUZ'
"MESAM kasasından tüm yönetim kurulu üyeleri yurtdışı ve yurtiçi seyahatlere devam etmektedir. Gerçekte eser sahibi olmayan, çalışan eser sahiplerinin kazançlarıyla genel kurula katılan grup, verdiği blok oylarla bu yönetimi seçmiştir. Genel kurulda MESAM'ın her yıl yaklaşık bir milyon 500 bin YTL görev zararı ile göreve devam ettiği, büyük bir borç yükü altında olduğu ve üyenin telif parasına girdiği, yeminli mali müşavir tarafından onaylanmış ve görülmüştür."