kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mayın tuzağı: 4 ölü

Yeni Haber
Güvenlik yetkilileri, Batman'ın Sason ilçesinde meydana gelen mayın patlamasında 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını söylediler...
Batman'ın Sason ilçesinde köylüleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında terör örgütünce yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren ve yaralananların isimleri belirlendi.

Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, sabah saat 09.30 sıralarında Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesi ile ilçe arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüsün geçişi sırasında terör örgütü mensupları tarafından yola yerleştirilen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu 3 vatandaşın hayatını kaybettiği 2'si ağır 5 vatandaşın da yaralandığı belirtildi.

Yaralılara ilk müdahalenin Sason Devlet Hastanesinde yapıldığı kaydedilen açıklamada, ağır yaralı olan iki vatandaşın Batman Devlet Hastanesine sevk edildiği bildirildi. Açıklamada, ''meydana gelen olayla ilgili olarak güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı soruşturma ve operasyon devam etmektedir'' denildi.

Valiliğin açıklamasına göre olayda Selim Çelik, Mehmet Can Yaşar ve Abdülmecit Akman yaşamını yitirdi, Veysel Gün, Nihat Çakıcı, Mehmet Aslan, Mahmut Aslan ve Medeni Çelik de yaralandı. Araç şoförü Rıza Bozkurt ise patlamadan yara almadan kurtuldu.Açıklamada, Vali Recep Kızılcık'ın helikopterle olay yerine gittiği belirtildi.

TEDAVİ GÖREN YARALILARDAN BİRİ ÖLDÜ

Batman'ın Sason ilçesinde köylüleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında terör örgütünce yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Patlamada yaralanan ve Batman Devlet Hastanesinde yapılan tedavinin ardından helikopterle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Medeni Çelik, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çelik'in ölmesiyle patlamada ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Patlamadan yaralı olarak kurtulan Veysel Gün, Nihat Çakıcı, Mehmet Aslan, Mahmut Aslan'ın tedavisi ise sürüyor.

SİİRT'TE 1 ASTSUBAY İLE 1 KORUCU YARALANDI

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen mayının imha işlemi sırasında 1 astsubay ile 1 geçici köy korucusu yaralandı.

Siirt'in Şirvan ilçesi Boylu köyü yoluna mayın yerleştirildiği bilgisini alan güvenlik güçleri, olay yerine gelerek mayın imha çalışmasına başladı.

İmha işlemi sırasında çevreye saçılan taşlara hedef olan geçici köy korucusu Lezgin Dede (34) ile ismi öğrenilemeyen bir astsubay yaralandı.Köy korucusu Dede Siirt Devlet Hastanesine, astsubay ise Asker Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

AA