kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

1 milyar doların üç partiye gitmesi büyük haksızlık!

Sizce de haksızlık değil mi? 20022007 yasama döneminde 5 siyasi parti toplam 728 milyon YTL yani yaklaşık 600 milyon dolar Hazine yardımı almış. Ama şimdi yani 2007'de yapılan genel seçimlerde yüzde 7 oranını sadece üç parti aştığından seçim yardımı yani yaklaşık 1 milyar dolar da bu partilere gidecek! Böylesi önemli konular hep arka planda kalıyor, bir kez daha hatırlatayım istedim. Arı Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Ural Aküzüm'le geçen hafta sohbet ederken, bu konuyu sürekli olarak dile getirdiklerinden ve kamu vicdanını yaralayan hazine yardımının makul seviyelere indirilmesi için lobi yaptıklarından söz etti.
İşe yarayacak mı? Sanmıyorum. Siyaset yapmanın böylesine zor olduğu bir ortamda yüzde 7'yi aşamayan partiler sizce seslerini nasıl duyurabilecek? Karşılarında Hazine yardımı alan güçlü partiler varken hem de...
Aküzüm, sadece AKP, CHP ve MHP'nin paylaşacağı 1 milyar doların ne kadar büyük bir miktar olduğunu vurgulamak için bir de hatırlatma yapıyor.
Hillary Clinton, Barack Obama ve John McCain ile diğer adaylar arasında 2007 yılının başından beri süren ABD Başkanlık seçimleri için, kaynağı belirli ve şeffaf biçimde toplanan paraların miktarı 500 milyon doları henüz aşmamış!
Kıyaslama dahi mümkün değil yani.
Bir de şunu düşünüyorum tabii. O 1 milyar dolarla bu ülkeye sadece eğitim alanında neler yapılabilir.
Ama tabii tüm bu paralar sadece üç partinin güçlü tanıtım yapmasına, siyaset arenasında sesini daha gür çıkarmasına yardım edecek. Hepsi bu!