kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kangal çocuğu parçaladı

Yeni Haber
Silivri'de kangal kırması köpek kendisini seven çocuğu parçalayarak öldürdü.

İşadamı Celal İlaldı'ya ait malikanesinin bahçesinde gerçekleşen korkunç olayda, 5 yaşındaki küçük Azad saldırının ardından olay yerinde hayatını kaybetti.

Köpek ile çocuğunun birlikte büyüdüğünü belirten acılı baba Celal İlaldı "Korkunç bir olay köpek beslemyi severdim ancak hayvana güven olmuyor. Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Uzak durulması gerekir:" dedi.

Tekstilci işadamı 62 yaşındaki Celal İlaldı'nın malikanesinde büyük bir dram yaşandı. Silivri Ortaköy'deki İlaldı Malikanesi'nin bahçesinde, 9 çocuk sahibi olan İlaldı'nın 5 yaşındaki oğlu Celal Azad İlaldı, kendi besleyip büyüttüğü kangal kırması köpeği "Haydut" tarafından parçalanarak öldürüldü. Olayı anlatırken konuşmakta güçlük çeken baba, "Olay günü annesiyle İstanbul'a alışverişe gitmişlerdi. Ben evdeydim. Döndüklerinde Azad köpeği sevmek için kulübelere doğru koşmuş. Köpek o sırada parçalamış. Seslere gittim hemen kucağıma aldım. Silivri'de özel bir hastaneye götürdüm. Ancak zaten olay yerinde hayatını kaybetmişti. Çok korkunç bir olay. Şimdiye kadar hiç böyle bir şeye tanık olmadım. Daha önce bu köpeğin hiç saldırgan bir tavrını görmedim. Doktorlar kıskandığı için yaptığını söylüyorlar." dedi. Köpeği 6 aylıkken aldıklarını belirten acılı baba, "Azad'la birlikte büyüdüler. Her zaman yanına giderdi. Onunla oynardı. Ancak o gün öldürmek için saldırmış. Çok üzülüyorum. Kendi ellerimle beslediğim köpek çocuğumu öldürdü." şeklinde konuştu. Köpeğin yaşayıp yaşamadığından haberi olmayan baba Celal İlaldı, "Köpekleri severdim. İnsan dostu sadık dost olarak bilinirler. Ancak ne zaman ne yapacakları belli olmuyor. Evde beslenmemeli uzak durulmalı." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 10 gün önce gerçekleşen olayın ardından bahçedeki köpek kulübelerini söktüren Celal İlaladı, oğlunun öldüğü yeri çiçek bahçesine çevireceğini belirtti. Çiçeklendirme çalışmalarını bugünden başlatan acılı baba, olay yerine çok sayıda gül diktirirken, ölen küçük Azad'ın fotoğraf albümlerinde kalan görüntülerde çok sevimli ve hareketli bir çocuk olduğu gözlendi.

Öte yandan olaydan sonra savcılığın emri ile Ortaköy Belediyesi tarafından gözlem atına alınan köpeğin çevresinden korktuğu gözlendi. Kapatıldığı otoparkta bir kamyonun altına giren köpek çevresine korku dolu bakışlarla baktı. Zabıta ekiplerinin müdahalesine rağmen girdiği yerden çıkmaması dikkat çekti.

Kanuni süre olarak 10 gün gözetim altında tutulacak köpeğin daha sonra hayvan barınağına götürüleceği belirtildi.

(CHA)