kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Süleyman Bölünmez

Savcıdan hâkime sitem gibi dilekçe

Enis YILDIRIM
Savcı Mehmet Tamöz, rüşvet vermekten yargılanan eski vekili tahliye eden hâkime sitem dolu bir dilekçe yazdı. Savcı, "Rüşvet veren kişi tutuklanmalı" dedi..
Hâkime rüşvet verdiği iddiasıyla tutuklanan eski Mardin bağımsız milletvekili Süleyman Bölünmez'i serbest bırakan hâkime, soruşturmayı yürüten savcı sitem dolu bir dilekçe yazdı. "Simsar" operasyonu kapsamında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun akaryakıt istasyonlarına verdiği cezayı kaldırması için Konya'da bir hâkime rüşvet verdiği gerekçesiyle tutuklanan Bölünmez, avukatı aracılığıyla 4 ayrı mahkemeye itirazda bulundu. 4 mahkeme itirazı reddetti. 20 Mart'ta tutuklanan Bölünmez, 5'inci başvurusu sonrasında nöbetçi 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere 17 Nisan'da serbest bırakıldı. Mahkeme kararında, telefon dinlenmesiyle elde edilen delillerin yan delillerle desteklenmesi gerektiği, Bölünmez'in her pazartesi karakola gidip imza atması koşuluyla tahliye edildiği vurgulandı. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz, Bölünmez'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakan karara karşı sitem dolu bir itiraz dilekçesi kaleme aldı. Savcı Tamöz 6 sayfalık dilekçesinde, "rüşvet pazarlığı" konuşmalarına da yer verdi ve hâkime rüşvet veren bir kişinin tutuklanması gerektiğini belirtti.

HUKUK DERSİ VERDİ
Konya'da hâkim M.K.'nin verdiği karara atıfta bulunan ve kararın hukuka aykırı olarak verildiğini vurgulayan Tamöz "Şüpheliler, görüşmelerde, söz konusu kararı mahkeme hâkimine verdikleri para karşılığında aldırdıklarını kabul etmektedirler" dedi. Bir hâkimin bu şekilde karar vermesinin "üzüntü verici" olduğunu büyük harflerle ifade eden Savcı Tamöz, "ÜZÜLEREK SÖYLEMEK GEREKİ- KİR Kİ, mahkeme hâkiminin bu şekildeki tavrı üzüntü vericidir" dedi. Savcı Tamöz, dilekçesinin sonunda Bölünmez'in tahliyesine itiraz etti. Tamöz, Bölünmez'in "delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme" girişiminde bulunabileceği gerekçesiyle yeniden yakalanma emri çıkarılmasını istedi.