kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah

Cerrah: Gazı devlet yetkisiyle kullandık

İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, polise yöneltilen 1 Mayıs eleştirilerini yanıtladı: "Polis, devletin kendisine verdiği yetkiyi kullanmıştır"..
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, 1 Mayıs'ta polisin orantısız güç kullandığı yönündeki iddialara ilişkin "Polis devletin polisidir. Devletin kendisine tanımış olduğu yetki ile su ile gaz kullanmıştır" dedi. Şişli'de dün esnaf ve muhtarlardan oluşan bir grup, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı ziyaret ederek, 1 Mayıs'ta alınan güvenlik önlemleri nedeniyle teşekkür etti. Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'deki yerleşkesine gelen 30 kişilik grup, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile görüştü. Cerrah, Şişli'deki esnaf ve muhtarlardan oluşan ziyaretçilerin, 1 Mayıs'ta alınan tedbirler sonucu buradaki esnafın zarara uğramaması ve polisin kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etmek amacıyla geldiğini söyledi. Halkın huzuru için yaptıkları çalışmaların devam edeceğini kaydeden Cerrah, muhtarlar ve esnafa, kendilerine gösterdikleri destek dolayısıyla teşekkür ederek, "Herkesin yasalara uyması gerekir. Vatandaş nasıl uyuyorsa, sendika başkanları da mutlaka yasalara uymak zorundadır" diye konuştu.

"POLİS DEVLETİN POLİSİDİR"
Cerrah, polisin orantısız güç kullandığı yönündeki iddialara ilişkin de şunları kaydetti: "Örgütlerin kullandığı taş, molotofkokteyli ve sapan ile attıkları bilyeler mi, yoksa polisin su ile gaz kullanması mı?.. Hangisi daha güçlü? Eğer polis sapan ile bilye atsa, örgütler gibi molotofkokteyli kullansa veya taş atmış olsa, bu örgütler ile aynı gücü kullanmış oluruz, ama polis devletin polisidir. Devletin kendisine tanımış olduğu yetki ile su ile gaz kullanmıştır." Örgütlerin kullandığı çelik bilyeler, taşlar ve molotofkokteyllerinin daha etkili olduğunu, buna karşılık polisin su ve gaz kullandığına işaret eden Cerrah, "Bunu da işçiye kullanmamıştır. Çeşitli örgütlerin militanlarına karşı kullanmıştır" dedi.