kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gençlik, Eğitim, Kadın ve Çevre Bakanı olan 4 kadın yemin töreninden sonra birlikte poz verdi.

Kadın bakanı 'showgirl'

Yasemin TAŞKIN / ROMA
Berlusconi, İtalya tarihinde "En hızlı kabine kuran başbakan" oldu. Hayranı olduğu seksi İtalyan aktrise de 'koltuk' verdi..
İtalya'nın iki yıl önce bıraktığı başbakanlık koltuğunu son seçimlerle geri alan karizmatik lideri Silvio Berlusconi aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Kuzey Ligi Partisi ile yaptığı koalisyondan dolayı 'bakanlık dağıtımında zorlanacak' diyenleri şaşırttı. İki gün içinde kabinesini açıklayarak rekor kırdı. 21 üyeli kabinenin en çok konuşulan ismi Berlusconi'nin "Evli olmasam seni nikâhıma alırdım" dediği showgirl ve eski aktris Mara Carfagna oldu. Dört kadına bakanlık verdi.

İSLAM KARŞITI VEKİLE ŞOK
Dün öğleden sonra yapılan yemin töreninde en çok konuşulan, seçimi kazandıran Kuzey Ligi partisine verilen bakanlıklardı. Parti lideri Umberto Bossi göçmenlik karşıtı politikalarını uygulamak için istediği İçişleri ve Federalist reformlar bakanlıklarını aldı. Roberto Maroni İçişleri Bakanı, Bossi ise Federal Reformlar Bakanı oldu. İslam karşıtlığıyla Libya ile krize neden olan Roberto Calderoli ise bürokratik işlemleri azaltmak için kurulan 'Sadeleştirme' Bakanlığı'na getirilerek umduğunu bulamadı.
Haberin fotoğrafları