kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sihirbaz Tunçer'den Geller'a düello teklifi

Bülent İPEK/MAGAZİN
Türk sihirbaz Kubilay Tunçer, düşünce gücüyle kaşıkları eğdiğini iddia eden Uri Geller'e meydan okudu: Düşünce okuyorsa eğer, eve sakladığım çeki bulsun, para onun olsun..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sihirbaz Tunçer'den Geller'a düello teklifi
Sihirbaz Kubilay Tunçer, doğaüstü güçleri olduğu iddia edilen ve 'Fenomen' programında 'düşünce gücüyle' metalleri eğebilen Uri Geller'i hem yalanladı hem de düelloya davet etti: "Yaptığı kaşık bükme numaraları doğaüstü güçlerle değil, el çabukluğu ile... Yani illüzyon. Eğer gerçekten düşünce okuyabiliyorsa gelsin kitaplığımdaki 10 bin YTL'lik çeki bulsun. Eğer noter huzurunda bulabilirse o çeki ona vereceğim!"

EĞLENEREK İZLEDİM
Sihirbazlığın yanı sıra Bilgi Üniveristesi'nde 'Kaotik Ortamlarda Sürrasyonel Yönetim Becerileri' adlı ders veren ve The Ekonomist'in 'Türkiye'deki en iyi üç konuşmacıdan biri' olarak gösterdiği Tunçer, Geller'in yaptığı tüm oyunların illüzyonistler tarafından yıllardır yapıldığını söyledi. Tunçer "Tabii Geller takdir edilmeli. Bu şovu çok güzel yapıyor. Ben de eğlenerek izliyorum" dedi.

KANDIRIYORLAR
Yüzyıllardır bilinen illüzyon numaralarının bazı şeyhler tarafından da müridlerini etkilemek amacıyla kullanıldığını belirten Kubilay Tunçer şunları söyledi: "Biz eski çağlardan kalan her tür sihirbazlık numaralarını keşfetmek için araştırma yaparız. Böyle bir araştırma gezisinde Doğu'da uyduruk sihirbazlık gösterileriyle kendini şeyh göstererek halkın duygularını sömüren insanlar olduğunu öğrendik. Kötü uçma numaraları yapıyorlar. Bunlar illüzyon ama maalesef halk bunun illüzyon olduğunu bilmiyor."
Haberin fotoğrafları