kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Her türlü renkli dövme hiç acı vermeden siliniyor.

Artık renkli dövmeyi sildirmek mümkün!

07.05.2008
Japonya'da üretilen MedLite C6 Lazer adlı cihaz, 'Renkli dövme vücuttan ömür boyu çıkmaz' inanışını tarihe gömmeye hazırlanıyor..
Özellikle gençler arasında çok yaygın olan renkli dövmeyi vücudundan sildirmek isteyenlerin önündeki teknolojik engel artık ortadan kalktı. ABD'li ve Japon lazer mühendisleri tarafından 15 yıllık araştırmalar sonrasında üretilen MedLite C6 Lazer adlı cihaz, Türkiye'de de renkli dövmelerinden kurtulmak isteyenlerin imdadına yetişti.

Hiç acı vermiyor
Opr. Dr. Yakup Avşar, renkli dövme silicisinin özellikleriyle ilgili şu bilgileri verdi:
* Bugüne dek sadece siyah dövmeler lazerle siliniyordu. Ancak yeni cihazla vücuttaki dövme ne renkte olursa olsun, iki dakikada, hiç acı hissetmeden çıkarılıyor.
* Dört farklı lazer dalga boyu ile sarı, yeşil ve bulut mavisi gibi 'çıkarılması mümkün değil' denen dövmeler bile siliniyor. MedLite C6 Lazer cihazı, ayrıca kaş tüylerinde hiçbir hasara yol açmadan kalıcı makyajı da temizliyebiliyor.
* C6 Lazer'i kullanarak, 'lazer skin toning' adlı cilt gençleştirme işlemi de yapılıyor. Cilt; güneş lekeleri, çiller ve tüm pigmentlerden arındırılıyor.