kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan'dan vekillere: Teslim olmayacağız

Ergun AKSOY - ANKARA
Başbakan vekillerle yaptığı toplantıda kapatma davasına ilişkin net mesajlar verdi Erdoğan, "Karar ne olursa olsun bu farklı bir dönemin başlangıcı olacak" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Partili vekillerle buluşmasını önceki gece ve dün de sürdürdü. Toplantıda parti kapatmanın zorlaştırılması için anayasa değişikliği isteyen vekillere Erdoğan, yeşil ışık yakmadı. Erdoğan, "Bu gerilim istikrarsızlığa yol açar. Kısmi bir değişiklik bile sıkıntıya sokar. Böyle bir durumda ülke kaybeder. Ülkeyi, vatandaşı sıkıntıya sokacak girişimlerden kaçınmalıyız. Çünkü bir bardak suda fırtına koparılıyor" dedi. Mücadeleyi sürdüreceklerinin mesajını veren Başbakan şunları söyledi: "Ne karar verirlerse versinler teslim olmak yok. Karar ne olursa olsun, bu farklı bir dönemin başlangıcı olacaktır. Çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz, durmak yok, yola devam. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı esas hakkındaki görüşünü bildirmesinden sonra, ön savunmada olduğu gibi asıl savunmayı da kısa sürede yüksek mahkemeye sunacağız. Davanın bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz."

VEKİLLER UMUTSUZ
Erdoğan, zamanın kendilerini haklı çıkaracağını vurgularken, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Suç işlediğimize inanmıyoruz. Partimizin yasa ve anayasayı ihlal ettiği kanaatinde değiliz. Bu siyasi bir davadır. Yapılan da savunma değil, cevaptır. Ortaya çıkacak her gelişmeye göre A, B ve C çözümlerimiz olacak. Herkesin bir hesabı varsa, Allah'ın da, bizim de bir hesabımız var. Süreci sağlıklı bir şekilde idare edeceğiz. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Bu süreçte ortaya çıkacak gelişmelere göre, sizlerle birlikte, ortak akılla, demokrasi içinde kalarak çözüm bulacağız." Erdoğan, anayasa değişikliği konusunda uzlaşma aranmasını isteyen vekillere de, CHP lideri Baykal'ı eleştirerek yanıt verdi. Erdoğan, "Adamın tavrı belli. Ne söylesek tersini yapıyor. 'Kendisini kurtarmak için bize geldi' diyecek. Bunun üzerinden politika yapacak" dedi. Toplantıda vekillerin ortak kanısı, partinin kapatılacağı yönünde oluştu. Vekiller, 367 kararına atıfta bulunarak, "22 Temmuz seçimleri öncesi mahkemenin verdiği 367 kararı ortada. Böyle bir kararı alan mahkeme partimizi de kapatır" görüşünde birleştiler.