kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ertuğrul Özkök

Beki'den gazetecilere sansür suçlaması

ANKARA
Başbakanlık Basın Sözcüsü Akif Beki, Özkök ile Birand'ın önceki gün yapılan açıklamayı sansür ettiğini açıkladı..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, geçen hafta sonu bir grup gazeteciyle bir araya geldiği özel yemekle ilgili tartışmalar sürüyor. Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün önceki gün yazdığı yazıyla ilgili yaptıkları açıklamanın sansür edildiğini açıkladı. Beki açıklamasında, Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'teki dünkü yazısında yer verdiği 6 Mayıs tarihli Başbakanlık açıklamasının ilk bölümünün yok sayıldığını ifade ederek şöyle dedi:

BİRAND EKSİK YAZDI
"Bu bölümde, söz konusu haberlerde kullanılan dil ve seçilen ifadelerin, birebir Sayın Başbakanımıza ait olmadığı, bu itibarla gerçeği yansıtmadığı gibi, hiçbir kaynağa da dayandırılamadığı açıkça belirtilmektedir." Beki, "Bu haberlerin basın meslek ahlak ilkeleri ile de bağdaştırılamadığı" ifadesine de yer verilmediğini belirtti. Beki, ayrıca Posta gazetesinde Mehmet Ali Birand'ın köşesinde önceki gün yer alan 5 Mayıs tarihli Başbakanlık açıklamasının "ahlak" kelimesi çıkarılarak yansıtıldığını vurguladı. Beki açıklamasına iki yazarın köşelerinde yer verdiği Başbakanlık açıklamaları ile bu açıklamaların orijinal metinlerini de ekledi.

ERDOĞAN DA ELEŞTİRDİ
Dün AK Partili vekillerle toplantı yapan Başbakan Erdoğan da konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, TESEV'in yemeğine ilişkin gazetelerde çıkan yazıları da değerlendirirken, "Büyük bölümü palavra. Kendi aralarında konuştuklarını yazıyorlar" dedi. Erdoğan, yol haritanı TESEV'in yemeğinde değil milletvekilleriyle belirleyeceklerini vurgulayarak, "Orada konuşulanlar burada kalacak dedik. Ama sonradan öyle olmadı. Orada konuşulmayanlar bile konuşulmuş gibi dışarıya sızdırıldı. Yol haritasını orada olanlarla belirlememiz elbette ki söz konusu olamaz. Yol haritasını sizlerle belirleyeceğiz. Daha çok orada sorular yönelttiler ve kendi görüşlerini söylediler" dedi.
Haberin fotoğrafları