kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Önümüzdeki dönemde büyüme ve istihdam odaklı bir yol izleyeceğiz'

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Türkiye'nin orta vadeli perspektifini korumak için büyüme ve istihdama odaklanacağını belirterek "Revize edilebilir ama yılsonu büyüme tahminim % 4.5" dedi..
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, büyüme hedefinde bir revizyona gidilip gidilmeyeceği konusunu değerlendirirken, 'revizyon ve güncelleştirme' birlikte yapılacağı için, buna Merkez Bankası ile birlikte karar vereceklerini söyledi. Ekren, büyüme konusunda ise ''Küresel ve ulusal verilere bakıldığında, (büyümede) yüzde 4,5'lik bir tahmin yapmak mümkün. Ancak bu rakamın; göstergeler değiştiğinde, konjonktür değiştiğinde revize edileceğini de unutmamak gerekir'' dedi.

'REVİZYONU MB İLE YAPARIZ'
Ekren, NTV-CNBC-e ortak yayınında katıldığı programda, soruları yanıtladı. Bakan Ekren, faiz artırımına gidilip gidilmeyeceği yolundaki soruya karşılık şunları söyledi: "Orta Vadeli Mali Çerçeveyi kesinlikle korumak düşüncesindeyiz. Türkiye'nin güvenli liman olmasını sağlayacak orta ve uzun vadeli perspektiften fedakarlık yapmayı düşünmüyoruz. Hükümetin aslında hem mali hem de para politikası olarak orta vadeyi ciddi şekilde koruduğunu ve bu konuda ısrarcı olduğunu söyleyebiliriz.'' Ekren, büyüme hedefinde bir revizyonun gerekli olup olmadığı sorusu üzerine, "Revizyon ve güncelleştirme birlikte yapılacağı için, buna Merkez Bankası ile birlikte karar vereceğiz. Merkez Bankası bağımsız olduğu için, operasyonel tarafı orada olduğu için, teknik bakımdan bize getireceği gerekçelere bakıp ortak karar vermek daha makul'' dedi. 'Piyasada durgunluk olduğu' yönündeki yorumların hatırlatılması üzerine Ekren, yorum yaparken temel dayanağın veriler olduğunu, herhangi bir gösterge veri ortaya çıktığında, orta vadeli bir bakış tarzı geliştirmeden o verilere bakılarak yapılan değerlendirmelerin ise subjektif ve kısa vadeli olacağını söyledi.