kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Asya Kalkınma'dan gıda mağduruna 500 milyon $
Asya Kalkınma Bankası'nın (AKB), artan gıda fiyatlarıyla mücadelede yoksul ülkeler için 500 milyon dolarlık acil yardımda bulunacağı bildirildi. Asya Kalkınma Bankası (AKB) Başkanı Haruhiko Kuroda, "Banka, savunmasız, yoksul ve ihtiyacı olanların masalarına yiyecek getirebilmeleri için yoksul ülkelere 500 milyon dolar sağlayacak'' dedi.

Tekstilpark'ın temeli atıldı hedef sanayi-üniversite işbirliği
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Tekstilpark içinde yer alacak İstanbul Tekstil ve Hazırgiyim Ar-Ge Merkezi'nin, Türkiye'de yıllardır sorun olan sanayici-akademisyen arasındaki uçurumu aşacağını kaydetti. Türkiye'deki en büyük tekstil ve hazırgiyim kümelenme projesi dahilinde kurulan Moda ve Tekstil İş Kümesi yerleşkesi İstanbul Tekstilpark'ın temeli törenle atıldı.

Microsoft, artık kendini 'bağımsızlığa' odakladı
Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'un Başkanı Bill Gates, şirketin Yahoo'ya yaptığı teklifi çekmesinden sonra başka anlaşmalar peşinde olmadığını söyledi. Gates, Microsoft'un Yahoo ile görüşmelerinde birçok çaba gösterdiğini ve kendi bağımsız yolunu izlemeye karar verdiğini belirtti.

'Stratejik öneme sahipsiniz'
Electrolux Türkiye Genel Müdürü Ziya Öztürk, Türkiye'nin Electrolux Grubunun stratejik olarak gördüğü, potansiyel vadeden iki ülkeden biri olduğunu belirtti. Öztürk, AEG markasının 1994 yılında Electrolux çatısı altına girdiğini anımsattı. Electrolux Grubunun beyaz eşyada Avrupa'da yüzde 18 pazar payına sahip olduğunu, elektrikli süpürgede dünyada lider konumda bulunduğunu anlatan Öztürk, "Yılda 40 milyondan fazla ürün satılıyor" dedi.

Çevko ve AFM'den sıfır çöp kampanyası
Ambalaj atıklarının sürdürülebilir bir sistem içinde geri kazanılmasını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren ÇEVKO Vakfı ve AFM Sinemaları, "AFM'de Sıfır Çöp" projesi ile sistemin son zinciri olan tüketicilere ulaşacak. Dünyada sinema sektöründe ilk defa uygulanan projede, 12 ilde 33 AFM noktasına konulacak geri kazanım kumbaraları ile ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması sağlanacak ve tüketicilere yönelik eğitim çalışmaları yapılacak. AFM'nin Türkiye genelindeki 186 sinema salonunda ÇEVKO Vakfı tarafından hazırlanan bilgilendirici filmler gösterilecek.

Saray'dan 20 milyon Euro'luk yatırım
Saray Bisküvi ve Gıda'da, kapasite artırmaya yönelik 20 milyon Euro tutarındaki yatırımla, üretim kapasitesinde 15 bin tonluk artışın hedeflendiği bildirildi. Saray Bisküvi'den yapılan yazılı açıklamada, Karaman ve Kırklareli üretim tesislerinde yaklaşık 75 bin metrekarelik kapalı alanda, günlük 400 ton kurulu kapasiteye ulaşan tesislerinde üretim yapan Saray Bisküvi'nin, yurtiçi ve yurtdışında genişleyen pazarlarına daha iyi cevap verebilmek amacıyla Kırklareli fabrikasında kapasite artırmaya yönelik yatırım yaptığı kaydedildi.
Haberin fotoğrafları