kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul, bu yaz konsere doyacak

Yeni Haber
Hayranlarının merakla beklediği Mark Knopfler, Judas Priest, Lenny Kravitz ve Björk, bu yaz İstanbul'da konser verecek.

Beşiktaş Kültür Merkezi ve Radyo Eksen organizasyonuyla Turkcell Kuruçeşme Arena'nın ilk konuğu Dire Straits'in kurucusu ve solisti Mark Knopfler olacak. Rock müzik tarihinin efsane ismi Mark Knopfler, 13 Haziran'da rockseverlerle buluşacak. Dünyanın en başarılı gitaristlerinden biri olarak kabul edilen Knopfler, 29 Mart'ta başladığı 2008 turnesinin 62. konserini, Bulgaristan'ın ardından İstanbul'da gerçekleştirecek.

Dire Straits grubu ile 1978-1996 yılları arasında 13 albüm çıkaran ve turneleriyle dünyayı gezen Mark Knopfler, solo çalışmaları ile de 8 albüm çıkardı.

JUDAS PRIEST HAYRANLARINA MÜJDE

Aynı mekanda, 13 Temmuz'da Heavy metal müziğin gelişimine katkılarından dolayı ''Metal müziğinin tanrıları'' olarak da adlandırılan Judas Priest grubu sahne alacak. 1960'ta kurulan ve 1974'te ilk albümünü yayınlayan Judas Priest, ilk İstanbul konserinde Haziran ayında çıkaracakları yeni albümleri ''Nostradamus''da yer alan şarkıları da seslendirecek.

Turkcell Kuruçeşme Arena, 4 yıl üst üste ''En iyi erkek rock vokal performansı'' dalında Grammy kazanan ve dünya çapında 20 milyon albüm satışına ulaşan Lenny Kravitz'i de 30 Temmuz'da ağırlayacak.

Kravitz, son albümünün turnesi çerçevesinde 15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul'da olacak. Müzik dünyasındaki başarıları kadar, kabarık aşk defteri ile de medyanın gündeminden hiç düşmeyen Lenny Kravitz, dünyanın en ünlü tasarımcılarının imzasını taşıyan kostümleriyle sahne alacak.

İzlandalı müzisyen, şarkıcı ve sinema oyuncusu Björk, farklı tarzı ve sahne performansı ile 3 Ağustos akşamı şarkılarını İstanbul Boğazı'na karşı söyleyecek.

12 kez Grammy ve Oscar'a aday gösterilen, dünyada 15 milyondan fazla albüm satan Björk, 11 yaşında piyano çalmaya başladı. O yaşta ilk albüm teklifini alan sanatçı, pop, alternative rock, jazz, electronica, folk ve klasik müziği birlikte kullandığı eserleriyle müzik endüstrisinin en farklı isimlerinden biri olarak anılıyor.

(AA)