kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Turgut Özal vakfı kuruldu

Yeni Haber
ANAP eski Genel Başkan Yardımcısı, eski Müsteşar ve bakanlardan Galip Demirel ve Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Mehmet Emin Başer'in kurucu üyeliğini üstlendiği Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı kuruldu.

Resmi Gazete'de yayınlanan vakıf ilanına göre, vakfın kurucuları arasında Galip Demirel, Mehmet Emin Başer, Yünüs Uyanık, Ercan Doğan, Nuh Kartal, Suat Keskin, Zeki Murat, Hüseyin Avcı, Mehmet Ali Başbudak, Paşa Civelek, Alper Gece, Durcan Sağırlı, Hasan Basri Aksoy, Mehmet Ünal, Yusuf Kandemir, Mehmet Hanefi Sözen, Çetin Hakkı Şaşmaz bulunuyor. Ankara merkezli kurulan vakıf, Turgut Özal'ın fikirlerini düşüncelerini, çalışmalarını ve yaşantısını yansıtacak ve bütün bunları, sonraki kuşaklara eğitici ve öğretici bir şekilde iletecek faaliyetlerde bulunmayı ve siyasi ve idari yönetimlerin kullanımına sunmak üzere temel kaynak bilgi ve belgeler ile politakalar üretmeyi amaçlıyor.

Galip Demirel, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İdari Şubesinden mezun oldu. Demirel, Doğanşehir, Pütürge, Akdağmadeni, Arsin, Gürün, Tuzluca, Hozat, Balya Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Bütçe Şube Müdürlüğü, Mülkiye Müfettişliği, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Şanlıurfa, Zonguldak Valiliği, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı, XVIII. Dönem Malatya milletvekilliği, TBMM İçişleri Komisyon Başkanlığı ile Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle "Derneği" ise çalışmalarını sürdürüyor.

(ANKA)