kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Künefe

Öncelikle tereyağını eritip, kadayıfla iyice harmanlayın. Tabak büyüklüğünde bir tavaya birkaç avuç kadayıfı yayıp, üzerine tuzsuz peyniri koyun. Peynirin üstünü kadayıfla kapatıp, sıkıca bastırın. Ocakta çevirerek iki yüzünü de iyice kızartın. Diğer yanda su, şeker ve limon suyunu bir tencerede 10 dakika kaynatarak şerbeti hazırlayın. Künefenin iki yüzü de kızarınca servis tabağına alıp, üzerine sıcak şerbet dökün. Üzerini fıstıkla süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 250 gr. kadayıf
* 100 gr. tuzsuz dil peyniri
* 100 gr. tereyağı
* 1 su bardağı su
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* Antep fıstığı