kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Okay

'Türkiye'nin gerçekleri belli rezidans fiyatında uçmadık'

MENEKŞE ATASELİM
Şişli Bomonti'de inşa ettiği Anthill ile Avrupa yakasının en uygun fiyatlı rezidansını hayata geçirdiklerini söyleyen Ant Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, "Türkiye'de gerçekler var. Alım gücü yükselmedi" diyor..
Rusya'da üstlendiği taahhüt işleri ile adını sağlamlaştıran Ant Yapı, İstanbul Ataşehir'deki projesi Antrium Residence'ı teslim ettikten sonra, Anthill için kolları sıvadı. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, Bomonti'deki projelerinde metrekare fiyat aralığının 3 bin ile 6 bin dolar arasında değiştiğini belirterek, 54 katlı kulelerden ilkinde satışların başladığını söyledi. Okay, "İlk kuledeki rezidansların yüzde 70'i satıldı bile" diyerek, Anthill için "Avrupa yakasının şehir merkezindeki en uygun fiyatlı rezidansı" yorumunu yaptı.

* Anthill şu anda ne aşamada?
İnşaat başladı. 2 kule halinde toplam 150 bin metrekare inşaat yapacağız. Proje, 800 rezidans dairesi ve altında butik bir çarşıdan oluşuyor. Sosyal tesislerimiz de olacak tabii. Rezidans hizmeti verilecek.

* Ne kadarlık bir yatırım?
400 milyon dolarlık bir hasılat bekliyoruz. Arsa bedeli hariç yatırım miktarı da 200 milyon dolar. 195 metrelik kuleler yapılıyor

* Fiyat aralığı ne olacak?
Metrekare fiyatımız 3 bin ile 6 bin dolar arasında. Avrupa yakasının en büyük, en yüksek rezidanslarından biri oluyor. 54 kattan oluşuyor. Denizden yüksekliği 250 metre. Zeminden ise 195 metre yükseklikte.

* Bittiğinde Türkiye'nin en yüksek binası olacak Sapphire'e yaklaşmışsınız...
Aslında Sapphire'i geçiyor. Ben konut katlarını saydım. Kulelerin tepesinde paratonerler var. Bunların da yüksekliğini eklersek 210 metre diyebiliriz.

* İddialı bir proje satışa çıkardınız. Piyasada şu aralar talep düşükken cesaretinizin kaynağı nedir?
2006'dan beri düşüş trendi var. Fizibilitesi doğru olmayan ve maliyetleri çok yüksek projelerden kaynaklanan dağılmalar var. Ama bizim gibi güçlü, tecrübeli firmalar bu durumlardan çok etkilenmez. Projemizin çok güzel olduğuna ve fiyatın da uygun olduğuna inancımız tam. Yerimiz çok doğru. Projenin en önemli özelliği, yanımızda açılan tünelle Dolmabahçe'ye araçla gidiş mümkün. '7 Tepe 7 Tünel' projesinin bir parçasının yanındayız. 2.5 kilometre sonra Dolmabahçe'desiniz. Yürüyerek Osmanbey ve Nişantaşı'na varma imkanı var.

* Yine de önlem almadınız mı?
Aldık. Rusya'da taahhüt işlerinde milyon metrekarelerden, burada ise 200 bin metrekarelik inşaat yaptığımızdan bahsediyoruz. Türkiye'nin bu kadar konutu kaldırmayacağına inandığımızdan arsalara çok yüksek bedeller ödemedik ve yüksek oranda kat karşılığı işe girmedik. Türkiye'de alım gücü çok artmadı ama inşaat ve alım maliyetleri çok arttı. En uygun fiyata en iyisini nasıl yaparız diyoruz. Yoksa, Rusya'nın en büyük işlerini yapan firmasıyız. Bunun karşılığı Türkiye'de daha fazla iş getirir. Ama biz Türkiye gerçeklerine göre hareket ediyoruz.