kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Özgürlük değil saldırı!..

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti yeni bir açıklama daha yaptı. Kaç gazete yayınlar bilmem.. Ben bu bildirileri sütunuma taşımaya kararlıyım.. Kararlıyım da, dün de söyledim. Bildiri yayınlamakla iş bitmiyor. Cemiyet mesleğin sahibi olduğunu kanıtlamalı..
Olayların peşini bırakmamalı. Tüm hukuk yollarını zorlamalı..
İşte son cemiyet bildirisi..
"3 Mayıs, Dünya Basın Özgürlükleri gününü kutladığımız hafta, maalesef gazetecilere saldırı haftasına dönüştü. 1 Mayıs'ta olayları halka yansıtmak için görev yapan arkadaşlarımız saldırıya uğradı. Her türlü uyarımıza rağmen bir arkadaşımızın kolu kırıldı. Çok sayıda arkadaşımız da görevlerini yapamadı.
Ardından türkücü İbrahim Tatlıses, gazetecilere ağır hakaretler etti.
Bir spor kulübünün de gazeteci Hıncal Uluç'a ağır hakaretleri internet sitesinde yayınlandı.
Son olarak önceki gün Vatan Gazetesi muhabirleri İlker Akgüngör ve Alper Uruş, kendini bilmezler tarafından görevlerini yaparken engellendi ve saldırıya uğradılar. İki arkadaşımızın fotoğraf makineleri de gasp edildi.
Ve maalesef gasp edilen fotoğraf makineleri için yargı da üzerine düşeni yapmadı.
Demokrasilerin olmazsa olmaz koşullarından biri olan basın özgürlüğünü engelleyen bu zorbalıkların önüne geçilmesini istiyoruz.
Tüm bu olaylar, Türkiye'nin imajını lekeleyen, ülkeyi basın özgürlüğü açısından daha alt sıralara çeken girişimlerdir. Ve bu olayların önüne geçmesi için başta yargı olmak üzere herkesi görevini eksiksiz yapmaya davet ediyoruz."