kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Trafik işaretlerine kadın figürü

Yeni Haber
İsveç Hükümeti, yaya geçitlerinde daha geniş bir eşitlik sağlamak için kolları sıvadı; artık trafik levhalarında yürüyen kadın resimleri olacak.

Sanayi Bakanlığı yetkilisi Leif Zetterberg; "Yol işaretlerimizde çok fazla erkek var. Fakat trafikte bayanlar da var. Dolayısıyla, 1 Ekim'e kadar yeni bir 'Bayan Yürüyen' levhası teklifi getirmeyi ve bunları yerleştirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

ve Hşehirleri daha önce böyle bir teklifte bulunmuş ve hatta kendi levhalarını da değiştirmişlerdi.


YAŞLI ARABALARA TRAFİK YASAĞI GELİYOR

İsveç Trafik Kurulu çevre kirliliği kaygısıyla eski arabaların şehre girişinin yasaklanması teklifi getiriyor. Yeni düzenlemede hangi yaştaki arabalara yasak getirileceği kararını belediyelerin takdirine bırakılıyor.

İktidardaki Moderat (Merkez Sağ) Parti'den PMannefred, "2008 model araba ile, 98 model bir arabanın doğaya verdiği zarar bir değil, o yüzden de eski arabaların yasaklanması gerekir. Ancak çevre dostu arabalar şehre girebilsin" şeklinde konuştu.

Bu teklif şimdiden bazı siyasilerden eleştiri de almaya başladı. Çevre Parti'den Emilia Hagberg, böyle bir teklifin çevre açısından iyi olmakla birlikte, maddi durumları iyi olmayanları mağdur edeceği gerekçesiyle eleştirdi.

MÜLTECİLERE İŞ BULAN KURUM ÖZELLEŞTİRİLECEK


İsveç'te mültecileri sosyalleştirmek ve iş hayatına kazandırmakla görevli kurum olan İltica Merkezi özelleştiriliyor. Bu yeni uygulamayla birlikte, mültecilere iş buldukça da bu özel şirketler yaptıkları bu aracılıktan komisyon ve ücret alacak.
Bu sisteme göre, yeni gelen mülteciye şirket bir coach (danışman) tahsis edecek ve o danışman mültecinin iş ve kurs ayarlanması işlerinde rehberlik yapacak.