kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Yürüyemez' denen kadın felci yendi

DIŞ HABERLER
İngiltere'de felç olan 39 yaşındaki kadın, beyne yeniden bacakları hareket ettirmesini öğreten cihaz sayesinde 4 haftalık tedaviyle ayağa kalktı..
İngiltere'de boynunu kırdıktan sonra felç olan ve "Bir daha yürüyemez" denen kadın özel bir cihazla hayata döndü. Batı Yorkshire'da yaşayan Jeanette Sykes (39), Temmuz 2006'da bir arkadaşının verdiği mangal partisinde düşerek boynunu kırdı. Doktorlar önce vidalar yerleştirerek kadının boynunu dik tutmasını sağladı. Jeanette Sykes, ardından da hastanede ilk denemeleri yapılan "Lokomat" adlı özel bir cihazı kullanarak gördüğü 4 haftalık tedavinin ardından yürümeyi başardı.

'KALKAMAM SANMIŞTIM' İsviçre yapımı yürüme bandını içeren alet, hastanın ağırlığını vermeden bacaklarını ileri geri oynatmasını sağlıyor. Bu hareket defalarca yapılarak, beyne yeniden bacaklarını hareket ettirmesi öğretilmeye çalışılıyor. Bir daha yürüyemeyeceği yönündeki sözlere asla inanmadığını söyleyen Sykes, "Bana olanlara inanamamıştım. Ömrüm boyunca tekerlekli sandalyede olacağımı sandım. Ancak yürüyebiliyorum ve çok mutluyum" dedi. İngiliz kadın, halen düzenli fizyoterapi seanslarına katıldığını kaydetti.
Haberin fotoğrafları