kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP savunması kitap oluyor

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekillerine Anayasa Mahkemesine sunulan ön savunmanın kitap haline getirileceğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan, kapatılma davasının ardından partisinin milletvekilleriyle görüşmelerini sürdürüyor. AKP Genel Merkezi'nde bir grup milletvekiliyle bir araya gelen Erdoğan, milletvekillerine süreçle ilgili görüşlerini sordu ve değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı devam ederken parti binasından ayrılan İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür toplantıya dair gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın milletvekillerine süreç hakkındaki görüşlerini sorduğunu ve milletvekillerinin de konuyla ilgili görüşlerini Erdoğan'a aktardıklarını bildiren Hasgür, "Yararlı ve son derece önemli bir toplantı oldu" dedi.

ERKEN SEÇİM GÜNDEMİMİZDE YOK

"Anayasa değişikliği gündeme geldi mi?" ve "Erken seçim söz konusu mu?" soruları üzerine Hasgür şöyle konuştu:

"Anayasa değişikliği dahil her şey konuşuldu. Erken seçim gündemimizde yok. Başbakan zaten kendisi açıkladı. Arkadaşlarımın da erken seçim talebi olmadı. Birlik ve beraberlik mesajları verildi. Bu sürecin kazasız belasız atlatılması için herkes dayanışma içinde. Özellikle meclisteki toplantılara zamanında gidilmesi, ekonomik olarak ülkenin rahatlaması, üzerimize düşenin yapılması ve sorumlu bir iktidar olarak tavır takınılması mesajları verildi."

Hasgür, savunmayla ilgili olarak milletvekillerinin görüşünün sorulup sorulmadığının sorulması üzerine, "Onu hazırlayan bir ekip vardı zaten. Milletvekilleri savunmayla ilgili takdirlerini ifade ettiler. Çok beğenmişler. Daha sonra savunmanın kitap haline getirileceği Başbakan tarafından ifade edildi" dedi.

(ANKA)