kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Formula 1 heyecanına 17 gün kaldı

22.04.2008
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın altıncı ayağı mayıs ayında İstanbul'da yapılacak. 11 Mayıs pazar günü koşulacak Formula 1 İstanbul Grand Prix'sinin bilet fiyatları 100 YTL'den başlıyor, 600 YTL'ye kadar çıkıyor..
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda dört yarışın geride kalmasının ardından sezonun altıncı ayağı olarak koşulacak olan Türkiye Grand Prix'si için 17 gün kaldı. Gelecek pazar günü gerçekleşecek İspanya Grand Prix'sinin ardından gözler 11 Mayıs tarihinde Avrupa takviminin ikinci yarışı olarak düzenlenecek olan Türkiye Grand Prix'sine çevrilecek. Türkiye Grand Prix'si bilindiği gibi bu yıl ilk defa ağustos ayı yerine mayıs ayında start alacak. İlki 2006 yılında yapılan Formula 1 Türkiye Grand Prix'sini Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa kazanmıştı. Massa, böylece kariyerindeki ilk birinciliği İstanbul Park'ta elde etmişti. İstanbul Park'ta yapılan bu yarışı Massa, pole pozisyonu almasının da avantajıyla büyük bir rahatlıkla kazandı.26 Ağustos 2007 tarihinde İstanbul Grand Prix'ini de birincilikle tamamlayan Massa, İstanbul'da double yaptı. Kariyerinin ilk birinciliklerini Türkiye'de kazanan Massa, Türkiye aşığı oldu.

Kozlar Avrupa'da
Gerçekleşen üç yarış sonrasında Formula 1 ekipleri sezonun bundan sonraki bölümünde Avrupa yarışlarında kozlarını paylaşacak. Özellikle Ferrari, McLaren Mercedes ve BMW Sauber takımları arasında kıran kırana bir şampiyonluk mücadelesi verileceği şimdiden ortaya çıkmış oldu. Sezonun ilk üç yarışı geride kaldığında aslında böyle bir liderin ortaya çıkacağını kimse beklemiyordu. Geride kalan üç yarışta hiç birincilik elde edemese bile liderliği ele geçiren BMW Sauber sezonun geride kalan yarışlarında da arzulanan birinciliğe ulaşacak gibi görünüyor.

Sürpriz takım
Robert Kubica ve Nick Heidfeld ile yarışlarda start alan BMW Sauber Takımı sezonun açılış yarışında, Nick Heidfeld ile ikinciliği alarak sezona sükseli bir başlangıç yaptı. Sezonun ikinci yarışı olan Malezya Grand Prix'sinde ise Robert Kubica ile yine ikinciliği alan takım, Nick Heidfeld ile de altıncılığı aldı. Sezonun üçüncü yarışı olan Bahreyn Grand Prix'sinde ise Robert Kubica üçüncü olarak podyuma çıkarken, Heidfeld dördüncü sırada finiş gördü. Bu sonuçlar BMW Sauber Takımı'nın Markalar Şampiyonası'nda 30 puanla liderliğe çıkmasını sağladı. Son dönemde Ferrari ve McLaren Mercedes hakimiyetinde olan kürsü bu kez BMW Sauber Takımı'na geçti. İlk yarışından sadece 1 puan, ikinci yarıştan 10, üçüncü yarıştansa maksimum puan olan 18 puanla ayrılan Ferrari Takımı ise 29 puanla ikinci sırada yer alıyor. McLaren Mercedes'in Formula 1'e kazandırdığı ilk siyahi pilot olan Lewis Hamilton sezona yine bir birincilik elde ederek başlamış olsa bile sonraki iki yarışta başarıdan uzak kaldı. İkinci yarışta 5'inci olan Hamilton son yarışta ise 13'üncü sırada finiş görerek puan alamadı. Kovalainen ise ikinci yarış Malezya'da üçüncü olarak podyuma çıkmasına rağmen takım arkadaşı gibi 14 puana sahip.